Időjárás

16 °C

június 14. | Vazul

Deutsch English
Fröccsfesztivál az anyanyelvért
Fröccsfesztivál az anyanyelvért

Július 22-24-e között egy minden eddiginél frissítőbb fesztivált kínál a Győri Rotary Fröccsnapok a Dunakapu téren. A bevétel egy részét a Kazinczy Ferenc Gimnázium által szervezett Szép Magyar Beszéd anyanyelvi verseny támogatására ajánlják fel a rotarysok.

„Több szállal kötődöm a fröccsnapokhoz, így óriási öröm számomra, hogy ezúttal is ekkora érdeklődés övezi a rendezvényt” – kezdte beszédét az önkormányzat nevében Virág-Adorján Andrea, a programsorozat keddi sajtótájékoztatóján, melyet a Látogatóközpontban tartottak a szervezők. A polgármesteri főbiztos hozzátette, hogy a Fröccsnapok sikerét jelzi, hogy a határainkon is átnyúló rendezvénnyé nőtte ki magát a fesztivál.

A Fröccsnapok július 22-én pénteken a Jedlik Ányos szobor koszorúzásával veszi kezdetét, a megnyitón dr. Dézsi Csaba András mellett a Győri Rotary Club elnöke, Nagy Tamás köszönti majd a megjelenteket.

Ugyancsak Nagy Tamás vezetésével egy különleges programmal egészül ki a műsorfüzet, szombat délelőtt egy Alsó-Szigetközi sétára várják az érdeklődőket – erről már a sajtótájékoztatón beszélt a soros elnök. „Mivel annyi minden történt az elmúlt időszakban a Szigetközben, annyi fejlesztés valósult meg a területen, hogy van mire büszkének lennünk, van mit bemutatnunk, így az ásványrárói ágrendszer alsó szakaszához szervezünk egy kirándulást. Aki eljön ide, az nem csak a várost, hanem annak környezetét is meg tudja nézni” – ismertette a klub vezetője.

2022-ben minden eddiginél frissítőbb lesz a fesztivál, erről gondoskodnak a Dunakapu téren felsorakozó Rotary Clubok, összesen 13. A társaságok mindegyike a bevételének egy részét a Kazinczy Ferenc Gimnáziumnak ajánlja fel, az intézmény által szervezett 57. „Szép Magyar Beszéd” anyanyelvi verseny támogatására. A többi bevételt a klubok saját, egyéb jótékonysági akcióikra fordítják. „Bízunk benne, hogy minél többen kilátogatnak a rendezvényre, ezáltal egy nemes célt támogatva. Az iskolánk által szervezett verseny mindannyiunkat összeköti valamilyen formában” – fogalmazott Németh Tibor, az iskola igazgatója.

Programok:

A három nap alatt fellép többek között a Váray Akusztik Stand Up, a Buzás Mihály Stand Up, a Dressing Room, a Hoppáré, Popper Péter, az Elektron Band, az LGT Emlékzenekar, a Hot Jazz Band, vagy éppen a győri RockMilady. A gyermekeket interaktív fajátékok, míg a kétkerekű járgányok szerelmeseit Harley Davidson motorkiállítás várja.

Idén egy társrendezvény zárja a programokat, a sztárfellépőkkel tűzdelt Magyarok Világszépe sorozat fináléját tartják a Dunakapu téren, vasárnap 17 órától.