Időjárás

20 °C

szeptember 25. | Eufrozina, Kende

Deutsch English
Gyirmóti Művelődési Ház energetikai korszerűsítése – TOP-6.5.1-16-GY1-2018-00004
Gyirmóti Művelődési Ház energetikai korszerűsítése – TOP-6.5.1-16-GY1-2018-00004

Kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A PROJEKT CÍME: Gyirmóti Művelődési Ház energetikai korszerűsítése

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 60 629 483 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

Projektünk célja a Gyirmóti Művelődési Háznak, Gyirmót városrész egyetlen oktatási-közművelődési terének komplex energetikai korszerűsítése, melyben a villamos energiafelhasználás csökkentése érdekében napelemes rendszer kiépítése is megvalósul.

Az épület energetikai hatékonyságának fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, a magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükségünk a jövőben.

A projekt során megvalósul az épület külső homlokzati falainak szigetelése, a lapostető hőszigetelése, nyílászárócsere, hőleadók cseréje, szabályozhatóság kialakítása (termosztatikus szelepek, strangszabályzók), 2,75 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kialakítása, valamint projektarányos akadálymentesítés megvalósítása.

A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és energiafelhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. március 31.

A projekt azonosítószáma: TOP-6.5.1-16-GY1-2018-00004


ELKÉSZÜLT A GYIRMÓTI MŰVELŐDÉSI HÁZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Gyirmóti Művelődési Ház energetikai korszerűsítésére, melynek keretében közel 61 millió forint támogatás és több mint 26 millió forint önerő felhasználásával újult meg az intézmény.
A projekt célja a Gyirmóti Művelődési Háznak, Gyirmót városrész egyetlen oktatási-közművelődési terének komplex energetikai korszerűsítése volt, melyben a villamos energiafelhasználás csökkentése érdekében napelemes rendszer kiépítése is megvalósult.
Az épület energetikai hatékonyságának fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, a magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javult az épület hőtechnikai adottsága, csökkent a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükség a jövőben.
A projekt során megvalósult az épület külső homlokzati falainak szigetelése, a lapostető hőszigetelése, nyílászárócsere, hőleadók cseréje, szabályozhatóság kialakítása (termosztatikus szelepek, strangszabályzók), 2,75 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kialakítása, valamint projektarányos akadálymentesítés megvalósítása.
A projekt összköltsége 87 252 893 Ft volt, amelyből 60 629 483 Ft-ot az Európai Unió, 26 623 410 Ft-ot saját forrásként az önkormányzat biztosított.
„A Gyirmóti Művelődéi Ház energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-16-GY1-2018-00004 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósult meg.


 

Energiatakarékos felújítás: Megújult a Gyirmóti Művelődési Ház

Homlokzati hőszigeteléssel, nyílászárók cseréjével és napelemes rendszerrel történt meg a művelődési ház energetikai korszerűsítése…

„Ebben az épületben beszélgettünk a terveinkről a gyirmóti lakosokkal a választások előtt, és öröm látni, hogy néhány hónappal később már egy teljesen megújult, korszerűsített házban rendezheti programjait a művelődési ház.” – fogalmazott az átadón Dr. Dézsi Csaba András polgármester. Hozzátette, fontos, hogy a város minden területén olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek valóban az ott élőket szolgálják, most egy ilyen beruházás készült el Gyirmóton részben TOP-os, részben pedig önkormányzati forrásból.

Szabó Jenő, a terület önkormányzati képviselője kiemelte, az épület évtizedek óta szolgálja az itt élőket, amely most, a felújítás révén egy egészen más komfortfokozattal várja az ide érkezőket, a helyi polgárokat és az óvodásokat is. A képviselő köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a fejlesztés megvalósuljon.

A beruházás során elkészült az épület külső homlokzati falainak szigetelése, a lapostető hőszigetelése, a nyílászárók és a hőleadók cseréje is. A fűtési rendszer szabályozhatósága érdekében termosztatikus szelepeket, strangszabályozókat építettek be. Az épület tetőszerkezetén egy 2,75 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer épült ki. Létrejött egy akadálymentes parkoló, az épület akadálymentesen megközelíthetővé vált, és egy akadálymentes mosdót is kialakítottak.

A beruházás a Gyirmóti Művelődési Ház energetikai korszerűsítése című TOP pályázat révén valósult meg annak érdekében, hogy a művelődési ház épületének villamos energia felhasználása csökkenjen. A projekt összköltsége 87.252.893.-Ft volt, amelyből 60.629.483.-Ft-ot az Európai Unió, 26.623.410.-Ft-ot saját forrásként az önkormányzat biztosított.


 

100 százalékos készültség

TOP-6.5.1-16-GY1-2018-0004, Gyirmóti Művelődési Ház energetikai korszerűsítése

A Gyirmóti Művelődési Ház energetikai korszerűsítése 2020. február 24-én elérte az 100%-os készültséget. A műszaki átadás-átvétel lezárására 2020. március 24-én került sor. Az épület energetikai korszerűsítése során elkészült a tetőszigetelés, a homlokzati hőszigetelés, megvalósultak a nyílászárócserék, felújításra került a fűtési rendszer is.

Az épület tetején kiépítésre került egy 2,75 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer.

A beruházás révén az épület megközelítése és a bejutás az épületbe akadálymentessé vált, valamint  kialakításra került a művelődési házban  egy akadálymentes mosdó is.

A fejlesztés hatására javult az épület hőtechnikai adottsága, és várhatóan csökkenni fog a hőveszteség is.

A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és energiafelhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

—————————————————————————————————————————————

50 százalékos készültség

  1. október 24-én megkezdődött a Gyirmóti Művelődési Ház energetikai korszerűsítése. A kivitelezés 2020.01.17-én elérte az 50%-os készültséget. Elkészült a tetőszigetelés jelentős része, megépültek az akadálymentes mosdó szerkezeti elemei, valamint megvalósult a homlokzati hőszigetelés és a fűtéskorszerűsítés jelentős része is.

A kivitelezés a szerződés szerint 2020 márciusában fejeződik be.

A projekt során folyamatos a műszaki ellenőri és projekt menedzsment tevékenység.