Időjárás

26 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Győr 750 Rajta lógunk: A zsűri értékelt
Győr 750 Rajta lógunk: A zsűri értékelt

Közel ezer diák mozdult meg a város felhívására, amelynek során különböző kihívásokat teljesíthettek az osztályközösségek…

A széleskörű összefogással, az önkormányzat, a Mobility-Győr szakmai csapata és a Városi Diák Fórum közreműködésével életre hívott játékot márciusban, az országos Digitális Témahéthez kapcsolódóan hirdették meg királyi várossá válásunk 750 éves évfordulója tiszteletére. A felhívásban tanulóközösségek jelentkezését várták, akik különböző kihívásokat teljesíthettek április 23-ig. A játékra mintegy 30 győri osztály jelentkezett, akik szép számmal küldték el kreatív munkáikat. A kiírás szerint a kilenc felkínált kihívásból minimum hármat kellett teljesítenie a jelentkező közösségeknek.

„Az, hogy közel ezer diákot megmozgattunk, már önmagában nagy eredmény, hiszen értelmes elfoglaltságot kaptak, amely új ismeretek megszerzésére is lehetőséget nyújtott a számukra. Jó látni, hogy a győri fiataloknak van fantáziájuk és kreativitásuk.” – mondta Dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki megköszönte a szervezők munkáját.

A szerdai zsűrizésen részt vett dr. Pergel Elza alpolgármester, Szeles Szabolcs alpolgármester, Gyurmánczi Diána, Harangozó-díjas táncművész és Kszel Attila, Szent István-díjas rendező, író is. A kategóriák eredményhirdetését június 10-én tartják.