Időjárás

13 °C

szeptember 24. | Gellért, Mercédesz

Deutsch English
Győr címeres zászlókat adományozott az önkormányzat
Győr címeres zászlókat adományozott az önkormányzat

Négyszázan éltek az önkormányzat által biztosított lehetőséggel, és igényelték a Győr címeres zászlót, amellyel mindenki hozzájárulhat a méltó városképhez nemzeti ünnepeink alkalmával…

„Fontos, hogy megéljük és kifejezzük győriségünket, legyünk büszkék arra, hogy győriek vagyunk!” – mondta Dr. Dézsi Csaba András polgármester a címeres zászlók átadásakor. Hozzátette, már önmagában az, hogy egy Győr zászlót birtoklunk, erősíti az összetartozásunk érzését.

Radnóti Ákos alpolgármester hozzátette, az igénylők vállalják, hogy a lobogókat a nemzeti ünnepeinken kitűzik a házuk falára, ezzel is hozzájárulnak a jeles alkalmaink méltó hangulatához.

A városháza előtt kedden már reggel szép számmal gyűltek össze a zászlók átvételére. Borsodi Imre például öt zászlót is kapott, hiszen egy öt lépcsőházas társasházból érkezett. Mint mondta, korábban, amikor nemzeti színű zászlót lehetett igényelni az önkormányzattól, azzal a lehetőséggel is éltek, és a Győr címeres zászlókat is kitűzik majd, hozzájárulva a szép és méltó városképhez. Péter Győző három zászlót vitt, kérdésünkre elmondta, a fiának és szomszédjának a zászlójáért is eljött. „Nagyon örültem a lehetőségnek, és természetesen kitűzöm a lobogót a házam falára.” – nyilatkozta.

Az önkormányzat által adományozott zászlókat tehát október 23. alkalmából már láthatjuk lobogni a győri lakóépületek homlokzatán.