Időjárás

10 °C

szeptember 29. | Mihály

Deutsch English
Győrben járt a leendő nagykövet
Győrben járt a leendő nagykövet

Ismerkedő látogatásra érkezett Győrbe Dr. Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára, aki januártól pozsonyi nagykövetként képviseli Magyarországot Szlovákiában.

Dr. Balogh Csaba látogatásának a célja, hogy megismerje a régió kapcsolatait a szomszédos ország teleüléseivel.

„Szlovákia és Magyarország jövőbeli kapcsolatai főleg a régióban található városok kölcsönös kapcsolatán nyugszanak majd, ezért is fontos megismernem a térségben jelenleg is folyó együttműködéseket. Terveink szerint több energiát szeretnénk fordítani a kétoldali kapcsolatokra, ezért is fogom gyakran látogatni a határmenti szlovák- és magyarlakta településeket, hogy erősítsem a két ország kapcsolatait”- mondta győri látogatásán dr. Balogh Csaba.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, hogy Győr szempontjából kiemelkedő fontosságú gazdasági szempont a Bécs- Pozsony- Budapest háromszög léte.

„A három főváros közelsége egyszerre jelent nehézséget és előnyöket. Ha a munkaerő megtartásában kell velük versenyezni, az feladja a városunknak a leckét, ám az átutazó kereskedelem és turizmus jelentős előnyöket is jelent. Ezeknek az előnyöknek a minél jobb kihasználása miatt is fontos a jó kapcsolat a jövendő pozsonyi nagykövetünkkel, akinek sok sikert kívánok a küldetéséhez”- fejtette ki a polgármester.