Időjárás

15 °C

május 22. | Konstantin

Deutsch English
Győri Ipari Park fejlesztése (Juharfa u. – Berkenyefa sor) – TOP-6.1.1-16-GY1-2018-00001
Győri Ipari Park fejlesztése (Juharfa u. – Berkenyefa sor) – TOP-6.1.1-16-GY1-2018-00001

A projektről

A kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
A projekt címe: Győri Ipari Park fejlesztése(Juharfa u. – Berkenyefa sor)
A szerződött támogatás összege: 62 290 209 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés bemutatása: 1. Fejlesztés: A Hecsei út és a Tibormajori út összeköttetését biztosító Juharfa utca kopott, töredezett, foltokban felújított néhol kátyúsodott aszfalt burkolatának cseréje valósulna meg a tervezett fejlesztés keretében. 2. Fejlesztés: A Hecsei út és Gesztenyefa utca összeköttetését biztosító Berkenyefa sor kopott töredezett aszfalt burkolatának cseréje valósulna meg a tervezett fejlesztés keretében. A fejlesztést követően a felújított utak teljes hossza: 1,761 km.
A projekt befejezési dátuma: 2018.12.31.
A projekt azonosító száma: TOP-6.1.1-16-GY1-2018-00001

Megújult a Juharfa utca és a Berkenyefa sor útburkolata

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata „Győri Ipari Park fejlesztése (Juharfa u. – Berkenyefa sor)” című projektjével sikeresen pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A fejlesztés eredményeként a Juharfa utca és a Berkenyefa sor útburkolatának cseréjével jelentős útfelújítási beruházás valósulhatott meg.

 

A Győr gazdasági stabilitásához nagymértékben hozzájáruló Győri Nemzetközi Ipari Parkot 1992-ben hozták létre, azóta folyamatos innováció és állandó megújulás, bővülés jellemzi. Jelenleg 203 hektárnyi területen több mint 100 magyar és multinacionális cég található, mint egy hatezer főnek biztosítva megélhetést.

 

A fejlődés azonban további munkákat, korszerűsítéseket igényel, amelyekben a város már eddig is élen járt. Győr vezetése most is arra törekszik, hogy a munkáltatók és a munkavállalók is minél gyorsabban, minél biztonságosabb és a kör igényeit maximálisan kielégítő körülmények között használhassák azokat az utakat, amelyek a munkába és az onnan hazajutást teszik lehetővé. Ez nem csak az új utak építését jelenti, hanem a már meglévő infrastruktúra folyamatos gondozását és fejlesztését igényli.

 

Az első lépést a Hecsei út és a Tibormajori út összeköttetését biztosító Juharfa utca kopott, töredezett, foltokban felújított néhol kátyúsodott aszfalt burkolatának cseréje jelentette mindösszesen 8776 négyzetméternyi felületen.

 

Második lépésként a Hecsei út és Gesztenyefa utca összeköttetését biztosító Berkenyefa sor kopott, töredezett aszfalt burkolatának cseréjét hajtották végre. Ennek a teljes építési hossza 584,25 méter.

 

A fejlesztéssel érintett útszakaszon található egy funkcióját vesztett forgalomcsillapító középsziget, amelyet a beruházás során megszüntettek. Mindkét fejlesztés esetében az új aszfaltfelületen megtörtént a korábban meglévő forgalomtechnikai jelrendszer helyreállítása.

 

A „Győri Ipari Park fejlesztése (Juharfa u. – Berkenyefa sor)” című, TOP-6.1.1-16-GY1-2018-00001 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg. A megítélt támogatás összege 62 290 209 Ft.