Időjárás

22 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Harmincadik esküvő a barokk jegyében
Harmincadik esküvő a barokk jegyében

Az idei évben, 2023. augusztus 11-12-én immár 30. alkalommal rendezi meg Győr a Barokk Esküvőt a színpompás történelmi belvárosban.
A tradicionális rendezvényen győri fiatalok kötik össze életüket és fogadnak egymásnak örök hűséget.

A fesztivál a nyár egyik legfontosabb és magával ragadó eseménye, amelyhez méltó hátteret biztosít a színpompás és történelmi emlékekkel rendelkező barokk belváros – emelte ki Szeles Szabolcs alpolgármester a sajtótájékoztatón.

A jegyespár, Pelcézder Lili és Imre Martin látványos menyegzőn, korhű ruhákban kelnek egybe megosztva örömüket a város polgáraival, valamint az eseményre ellátogató turistákkal, hogy ennek a különleges élménynek és időutazásnak ők is részesei lehessenek.

A hétvégi programsorozat a csütörtöki nulladik napon táncházzal várja az érdeklődőket, melyen közreműködik a Győri Barocco Csoport.
A pénteki napon tiszteletét teszi Austriadine, alias Kaiserin Königin Maria Theresia osztrák hagyományőrző is.
A szerenádon felcsendülő barokk dallamokról a Camerata Sumynona Régizene Együttes gondoskodik, a Generációk táncbemutatóját pedig a Barocco csoport, a Kisalföldi Táncegyüttes és a Grácia Művészeti Iskola jóvoltából tekinthetjük meg a Széchenyi téren.

Szombaton fanfárzene köszönti a jeles napot a Lloyd-palota erkélyéről a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Trombita Tanszakának növendékei előadásában.

A gyermekeket meseelőadások, kézműves vásár, táncház, gyerekjátékok várják a Széchenyi téren a barokk kert impozáns környezetében.

Az esküvői ceremónia a Bor és leányka című koncerttel veszi kezdetét, este 19 órakor pedig a Városháza előtti térről elindul a jegyespár és a násznép a korabeli szertartásra, melynek helyszínéül a Dunakapu tér szolgál majd.