Időjárás

25 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Igény szerint bővítik a felügyeleti kapacitást a győri bölcsődékben, óvodákban
Igény szerint bővítik a felügyeleti kapacitást a győri bölcsődékben, óvodákban

A Győr közigazgatási területén lévő bölcsődék és óvodák bár továbbra sem nyitnak meg teljesen a veszélyhelyzet fennállására tekintettel, az azokban eddig is működő ügyeleti rendszert igény szerint tovább bővíti az önkormányzat. Ez azt jelenti, hogy az előre bejelentett gyermeklétszám függvényében, szükség szerint nyitnak meg újabb csoportokat, vagy akár intézményeket, illetve növelik a felügyeletet ellátó pedagógusok létszámát.

Dr. Pergel Elza, Győr szociális ügyekért is felelős alpolgármestere elmondta, „A kapacitásbővítéssel az a célunk, hogy a győri szülők munkába való visszatérését segítsük, gyermekeik felügyeletéről az egészségbiztonsági előírások maximális betartása mellett gondoskodjunk. Akiknek módjában áll, azoknak továbbra is javasoljuk, hogy maradjanak otthon, akiknek azonban vissza kell térnie a munka világába, nem kell aggódjanak, hiszen gyermekeikről legjobb tudásunk szerint, öt fős csoportokban gondoskodunk.”

Hozzátette, „A járvány társadalmi, szociális hatásait mindannyian saját bőrünkön érezzük. Mi Győrben azt az elvet valljuk, hogy segítsünk egymásnak, ezért is szeretnénk könnyíteni a hetek óta otthonról dolgozó, és egyidőben gyermekeiket is felügyelő szülők vállán lévő terhet.”

A felügyeleti és étkeztetési igényt az eddig megszokott rendben jelezhetik a szülők, a bejelentési formanyomtatvány innen elérhető:

Uploaded: 2020.05.07
Size: 27.50 KB