Időjárás

11 °C

szeptember 29. | Mihály

Deutsch English
Jótékonyság és tehetségkutató – ilyen lesz a Győri Rotary Fröccsnapok!
Jótékonyság és tehetségkutató – ilyen lesz a Győri Rotary Fröccsnapok!

A Győri Rotary Club jótékonysági fröccskínálását évekkel ezelőtt felkarolta Győr önkormányzata, és kulturális programokkal kiegészítve, közösen egy kiemelt városi fesztivállá alakították. Ebben az évben még összetettebb rendezvényre készül a Győri Művészeti és Fesztiválközpont: nagykoncert, tehetségkutató döntő is kiegészíti a kisebb zenei produkciókat.

A Dunakapu téren felállított faházakba tíz rotarys szervezet költözik, és a Kazinczy Ferenc Gimnázium, az Európai Borlovagrend győri tagozata, a H.O.G. Rivers Chapter és a Somlói Bor- és Pálinka Lovagrend is képviselteti magát. A kínált fröccs, szörp és zsíros kenyér árából befolyt összeget karitatív törekvések finanszírozására fordítják.

A program a Rotary klubok ünnepélyes felvonulásával és Jedlik Ányos szobrának megkoszorúzásával kezdődik. Az esemény megnyitója pénteken 18 órakor lesz, az estét pedig Nagy Feró és a Beatrice koncertje zárja. Ezen a napon a Dunakapu tér környékén ideiglenes forgalmirend-változások lépnek életbe, melyek érintik az autóbusz-közlekedést és lezárásra kerül a Kossuth híd is.

Szombaton 16 órától kerül sor a Színpadra fel! zenei tehetségkutató verseny döntőjére. A zsűri döntése mellett a szavazófröccsök vásárlásával is lehet támogatni a jelölteket, felsegítve őket a dobogó legfelső fokára. Az eredményhirdetésre a Crazy Little Queen koncertje után kerül sor. Az első három helyezett a Rotary Club Alapítvány pénzdíját kapja, a győztes pedig elnyeri a Győr Város Felfedezettje címet is.

Vasárnap az Ataru Taiko ütősegyüttes, a Zártosztály és a Besh o droM színesíti a zenei kínálatot. A kisebbekre is gondoltak – interaktív fajátékokkal készülnek a szervezők és a gyerekek szörpöt és pattogatott kukoricát is kóstolhatnak.