Időjárás

21 °C

szeptember 30. | Jeromos

Deutsch English
Karácsonyi menüt ajándékoznak a győri éttermek
Karácsonyi menüt ajándékoznak a győri éttermek

Az idén öt étterem vesz részt a jótékonysági akcióban, amelynek keretében öt rászoruló, egyedül élő, vagy családos győrinek segítenek a Karácsony szebbé tételében az ünnepi menü elkészítésével és kiszállításával.

Az önkormányzat által koordinált kezdeményezésben a La Maréda Étterem, a Szalai Vendéglő, a Pálffy Étterem, a Révész Étterem és az Ördögkonyha Étterem vállalt jótékony szerepet. Az öt étterem egy-egy nehézsorsú győri család számára készíti el a karácsonyi ételeket. A kedvezményezettek között rossz anyagi körülmények között élő családok: gyermekeit egyedül nevelő szülő, rokkantnyugdíjas, és egyedül élő nyugdíjas is található.

„Az idén még a korábbi éveknél is fontosabb, hogy aki teheti, segítsen másokon, hiszen a koronavírus járvány sokak életét nehezítette tovább. Talán csak gesztusértékűnek tűnhet az éttermek összefogása, de a Karácsony hangulatát valóban széppé teheti azok számára, akiknek e nélkül nagyon szegényes lett volna az ünnepi asztal. Köszönöm a vendéglátóhelyeknek, hogy csatlakoztak a kezdeményezéshez, és hozzájárulnak öt győri család szebb Karácsonyához!” – fogalmazott dr. Pergel Elza alpolgármester.

Az éttermek tulajdonosai, vezetői elmondták, örömmel álltak a kezdeményezés mellé, hozzájárulva ahhoz, hogy szenteste, majd december 25-én és 26-án is gazdagon terített asztal mellett ünnepelhessenek a nehézsorsú emberek.

Az alpolgármester és a felajánló éttermek képviselői (balról jobbra): Szabó Ervin (Pálffy Étterem), Dudits Gergely (Révész Étterem), Dr. Pergel Elza alpolgármester, Patonay Judit (Ördögkonyha Étterem), Szabó Dávid László (La Maréda Étterem), Szalai Tamás (Szalai Vendéglő)