Időjárás

16 °C

május 22. | Konstantin

Deutsch English
Kedvező pozícióra törekszenek
Kedvező pozícióra törekszenek

Zárt ülésen tárgyalta a győri közgyűlés Pannon-Víz Zrt.-ben lévő többségi tulajdonának átadásáról szóló rendelettervezetet. A testület további tárgyalások lebonyolításával bízta meg a polgármestert és a vízszolgáltató cég elnök-vezérigazgatóját.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester az ülés után elmondta, az a kérdés, hogy a vízi-közmű vagyont az állam kezelje-e a továbbiakban, vagy maradjon városi kezelésben. Komoly kérdésről van szó, hisz ez a volumenében jelentős vagyon nem értékesíthető a hagyományos módon, ugyanakkor komoly tételt jelent a tulajdonosnak a rendszer karbantartása, fejlesztése.

A polgármester hozzátette, a Pannon Víz Zrt. egy még országosan kis kitűnően teljesítő cége a városnak, és úgy néz ki, hogy egyensúlyban tudja zárni ezt a válságos évet is, ám a növekvő energia árak miatt, a működéshez szükséges gáz és áram beszerzése egyelőre nem biztosított, hisz a megkövetelt milliárdos pénzügyi háttér egyelőre nem áll rendelkezésre a közbeszerzések kiírásához.

„A további tárgyalásaink során, olyan pozíciókat kell szereznünk, hogy a biztonságos vízellátás továbbra is megfelelő legyen a Pannon-víz szolgáltatási területén. A közgyűlés épp ezért megbízott engem és a Pannon-Víz elnök-vezérigazgatóját, hogy tárgyaljunk az illetékesekkel ezzel kapcsolatban. A legideálisabb megoldást kell megtalálnunk, ha ez állami segítséggel megy és a megoldás nekünk is jó, akkor ezt a lépést meg kell tennünk. Ebben a kérdésben nyilvánvalóan nincs kényszer, hisz nem vagyunk kötelesek ezt a vagyont átadni az államnak, csak akkor fogjuk ezt tenni, ha az előny-hátrány összehasonlításban pozitívan tudunk kijönni a tulajdonos váltásból”- fejtette ki a polgármester.