Időjárás

25 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Kerékpáros korlátozás a Jedlik Ányos utcában
Kerékpáros korlátozás a Jedlik Ányos utcában

Győr belvárosában a kerékpáros forgalom egyik fő vonalát képező, észak – déli irányú közlekedési tengelyét biztosítja a Kossuth-híd – Jedlik Ányos utca – Széchenyi tér – Czuczor Gergely utca útvonala. Sok kerékpáros kedveli ezt a történelmi belvárost és egyben gyalogos-zónát keresztező útvonalat. A győri Útkezelő Szervezet a közlekedés szervezési szempontok között szem előtt tartotta, hogy a gyalogos zóna Jedlik Ányos utcai szakaszán a kerékpárosok-gyalogosok szabadon közlekedhessenek egymás között.

Azonban ez elmúlt tavaszi és nyáreleji tapasztalatok azt mutatták, hogy a felerősödött kerékpáros forgalom és a sorban állás közbeni nagyobb szociális távolság megtartása miatt ez a közlekedési együttlét újabb konfliktus helyzeteket teremtett, ezért időszakosan korlátozásokat vezettek be a Jedlik utcának az Apáca utca és Széchenyi tér közötti szakaszán, valamint a Dr. Kovács Pál utcában.

A kerékpárosokat arra kérik, hogy május 15. és augusztus 31. között 09.00 óra és 20.00 között minden közlekedő biztonsága érdekében szálljon le a kerékpárról és tolva, azaz gyalogosan haladjon át a belváros ezen 100 méteres szakaszán. Aki mégis kerékpáron ülve szeretne átmenni a gyalogos-zónán, annak a Jedlik utcával párhuzamos Stelczer Lajos utcát javasolják, de az Apáca utcai kereszteződésben fokozottan kell figyelniük a keresztirányú forgalomra.

A jelzőtáblákat már elhelyezték a két utcában, a korlátozások érvényben vannak – kérnek mindenkit az együttműködésre, a szabályok betartására! – közölte Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője.