Időjárás

22 °C

szeptember 25. | Eufrozina, Kende

Deutsch English
Kétnyári virágok ültetése – pillangó a körforgalomban
Kétnyári virágok ültetése – pillangó a körforgalomban

Megkezdték a kétnyári virágok kiültetését a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatóságának munkatársai a közterületekre. Az egynyári növények az őszi hónapokban elveszítik díszítő értéküket, ezért van szükség a cserére. Az előkészítő munkálatok részeként a kertészek fellazították a talajt az ágyásokban és gondoskodtak a megfelelő talajerő utánpótlásról.

A gondosan megtervezett ágyásokban a növények különböző, látványos geometriai formákban jelennek meg, s az idei év egyik érdekessége, hogy a Xantus János Állatkert előtti körforgalomban a növények egy nagy színes pillangót formáznak majd.

Új növénydekorációval találkozhatunk többek között a Városház téren, a Megyeháza előtti téren, az Eötvös parkban, a Honvéd Ligetben, a Radó szigeten, a Kálóczy ligetben, a Batthyány és a Bécsikapu téren, a Bisinger sétányon, a Kuopio parkban, a Káptalan dombon és a Kálóczy liget – Hédervári úti körforgalomban.

Idén ősszel több mint 47 ezer árvácska virágzik majd Győrben a tereken, parkokban. A tavaszi virágzásra összesen közel 23 ezer nárcisz és tulipánhagyma kerül az ágyásokba. A kiültetést követően a Győr-Szol Zrt. munkatársai gyomtalanítják, ápolják a virágokat. A városi szolgáltató ezúton is kéri, hogy a városi virágágyakba elültetett növényeket őrizzük meg közösen. – szerepel a Győr-Szol Zrt. közleményében.