Időjárás

21 °C

szeptember 30. | Jeromos

Deutsch English
Kezdődik a Lajta utca – 821. sz. főút csomópont kapacitásbővítése
Kezdődik a Lajta utca – 821. sz. főút csomópont kapacitásbővítése

„Örömmel értesítjük a lakosságot, hogy Győrben a Lajta utca – 821. sz. főút csomópont kapacitásbővítésének kivitelezési munkálatai 2021. április 14-én szerdán az alábbiak szerint megkezdődnek:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában a Lajta u. – 821. sz. főút meglévő jelzőlámpás csomópont átépítése, bővítése fog elkezdődni, melynek során a Lajta utca irányából dupla balra kanyarodó sávon lehet közlekedni a 83. sz. főút irányába, ezzel növelve a csomópont kapacitását és csökkentve a felállási hosszakat. A beruházás során a 821. sz. főúton meglévő buszmegálló szabványöbölbe kerül, a járda és kerékpárút áthelyezése, illetve a közvilágítási hálózat átépítése válik szükségessé. Ahol a műszaki adottságok lehetővé teszik a víznyelők egységesen ún. vegyes beömlésű (alsó-oldalbeömlős) víznyelőkké kerülnek átalakításra. A tervezett beavatkozások miatt összesen 5 db fa kivágása szükséges, melyek pótlására a beruházás keretén belül sor kerül a helyszínen.

A beruházás a TOP-6.1.5-16-GY1-2020-00012 azonosítószámú projekt keretein belül kerül megvalósításra.
A kivitelezési munkák 2021. április 14-én megkezdődnek és várhatóan 2021. augusztus közepén fejeződnek be. A munkálatok alatt félpályás sávlezárás bevezetése várható. A közlekedés folyamatosan biztosított lesz a felújítás alatt a gépjármű, a tömegközlekedés és kerékpáros forgalom számára egyaránt, de korlátozásokra folyamatosan számítani kell.”

Dr. Dézsi Csaba András polgármester