Időjárás

29 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Kihelyezett hulladékgyűjtő pont szombaton
Kihelyezett hulladékgyűjtő pont szombaton

Az újvárosiak, a szigetiek helyezhetik el a háztartásukban felhalmozódott lomjaikat október 17-én, szombaton 8 és 16 óra között a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskola Szakgimnázium és Szakközépiskola előtti területen létesített hulladékgyűjtő ponton.

Sikeresek a városszerte évente egyszer kihelyezett hulladékudvarok a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. működtetésében. Idén utolsóként Újvárosban tudják a környéken élők a szelektív hulladékgyűjtő pontra szállítani a szemetüket.

Szeles Szabolcs alpolgármester, önkormányzati képviselő felhívja a városrész lakóinak figyelmét, hogy most lehetőségük van megszabadulni a szükségtelen holmijaiktól. A veszélyes hulladékok kivételével a kihelyezett gyűjtőkonténerek fogadják többek között az elektronikai, a fém-, a műanyag-, a papír-, a gumi-, a zöld hulladékot, az építési törmeléket, és a különféle lomokat. A Bercsényi gimnázium előtti területet, a parkolókat a hétvégére lezárják, ott parkolni nem lehet – ezért kérik a lakók megértését.

A GYHG a hulladékok környezetbarát elhelyezésére hulladékudvarokat működtet, amelyek szinte az év minden napján fogadják a lakossági lomokat, az egyszeri, kihelyezett gyűjtőpontokkal pedig lehetőséget kínálnak azoknak, akik nem tudják, vagy nem akarják az állandó hulladékudvarra vinni a szemetüket.

Az elmúlt időszakban az önkormányzat több lépést tett a városrész hulladékhelyzetének javítása érdekében, megszüntettük például a Tűz utcai illegális hulladéklerakót és zajlik a földbe süllyesztett szelektív hulladékgyűjtők telepítése – emlékeztetett dr. Fekete Dávid, önkormányzati képviselő. A városban elsőként Újvárosban, a Bethlen téren készült el ez a beruházás, most pedig már a Bercsényi ligetben is ilyennel találkozhatnak a lakók és folytatódik ezek fejlesztése.

Szombaton, a környéken élők a hulladékudvarokra vonatkozó szabályok szerint, szétválogatva szállíthatnak be hulladékot. A hulladék lerakására a győri lakosok, a Győrben szemétszállítási díjat fizetők jogosultak. A jogosultságukat a hulladékszállítási díj befizetéséről szóló számlával igazolhatják, akiknek pedig ilyen nincs, azok a korábban kiadott Győr Kártyával vagy lakcímkártyával illetve személyigazolvánnyal érkezzenek.

Forrás: Győrplusz