Időjárás

21 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Kitüntetések a Köztisztviselők és Kormánytisztviselők Napján
Kitüntetések a Köztisztviselők és Kormánytisztviselők Napján

1992-ben július elsején lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény. Ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén ezen a napon ünnepnapot tartsanak. A városházán június 15-én apparátusi ülésen kitüntetéseket kaptak a kiemelkedő tisztviselők a Köztisztviselők és Kormánytisztviselők Napja alkalmából.

Az ünnepet 1997-ben tartották meg első alkalommal, 2001-ben munkaszüneti nappá nyilvánították. 2011. június 20-án az Országgyűlés úgy határozott, hogy július 1-je a kormánytisztviselők napja is legyen, így ekkortól kezdve az ünnep neve a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja lett. Ebből az alkalomból tartottak a Városháza Dísztermében ünnepélyes állományértekezletet.

Dr. Dézsi Csaba András beszédében a csapatmunka erejére hívta fel a figyelmet. Köszönetet mondott minden városházi dolgozónak, aki saját munkaterületén maradéktalanul elvégzi a munkáját és munkatársaival együtt gondolkodva, tovább öregbíti a győri közigazgatás jó hírét.

Nagyné dr. László Edit jegyző, a hivatal vezetőjeként kitért arra, hogy a kinevezése óta eltelt nyolc hónapban munkatársaival felülvizsgálták a hivatali struktúrát. A hiányzó pozíciókat felkészült munkatársakkal pótolták, így a győri Polgármesteri Hivatal működése továbbra is zavartalan.

Az ünnepi apparátusi ülésen kitüntették a kiemelkedő munkát végzett tisztviselőket. Szakmai tanácsadói címet kapott Cserni Zsuzsanna, Csibor-Németh Angéla, Pintér Adrienn, Szilágyi Viktória, Wéberné Csonka Amanda valamint Horváth Ernő.