Időjárás

29 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Környezetvédelmi szakembereket díjaztak
Környezetvédelmi szakembereket díjaztak

A környezetvédelmi világnap alkalmából átadták a Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérmeket. A városházán rendezett ünnepségen először dr. Dézsi Csaba András köszöntötte a díjazottakat.

A polgármester szólt arról, hogy a városnak fontos a környezetvédelem, ezt jelzi a témával foglalkozó bizottság megalapítása és működése, a tagok aktív tevékenysége. Komoly munkát viszont csak komoly szakemberek segítségével lehet végezni. Ők pedig nemcsak tesznek az ügy érdekében, hanem példát is mutatnak. S bár az embereket nem könnyű meggyőzni arról, hogy másképp éljék a hétköznapjaikat, mint eddig, a fiataloknál gyorsabban lehet eredményt elérni. Nagyon összetett feladatról van szó, hiszen az életnek nincs is olyan területe, amihez ne kapcsolódna a környezetvédelem.

Dr. Szálasy László, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke szintén méltatta a kitüntetetteket:

Kiemelt jelentőségű az emberek szemléletformálása, a fenntarthatóságra nevelés. Ezt mindkét kitüntetett célként tűzte maga elé. A Győri Zöld Expo megszervezésében fontos szerepet töltenek be, segítségükkel sikerült az elmúlt években a kiállítássorozatot megvalósítani.” – hangsúlyozta az elnök.

A Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérmet idén ketten vehették át.

Dr. Torma András tanszékvezető egyetemi docens a város környezetvédelmét meghatározó programok, stratégiák összeállításának kimagasló szakmai irányításáért, a környezetvédelem területén végzett egyetemi oktató munkájáért, a vállalati környezetvédelmi teljesítményt javító kutatói tevékenységének elismeréséért részesült a kitüntetésben.

Gyökeres Sándor, a BÜCHL Hungaria Kft. ügyvezetője a környezettudatosságra nevelő programokban történő aktív közreműködéséért, és a fenntartható hulladékgazdálkodás, valamint a hulladékkezelési technológiák alkalmazása területén elért eredményeiért vette át az elismerést.