Időjárás

26 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Kosárpálya összefogásból
Kosárpálya összefogásból

„Ki látta tegnap a meccset? Mennyi lett az eredmény?” – kérdezte dr. Dézsi Csaba András a Móra diákjait, mire közel 300 torokból hangzott fel egyszerre a győri iskolaudvaron: „négy-null!”. „Látjátok, azért van szükség ilyen pályákra, hogy ilyen eredmények születhessenek” – fejtette ki a városvezető az intézmény új kosárlabdapályájának avatásán.

Rövid időn belül a második szabadtéri sportpályát adták át szerda reggel a Győri Szakképzési Centrum Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskolája és Szakgimnáziuma udvarán. Néhány hónapja új kézilabdapályát, most pedig egy modern burkolatú kosárpályát vehettek birtokba a tanulók.

Fekete Szabolcs az intézmény igazgatója avatóbeszédében elmondta, hogy az új kosárpálya szinte a véletlennek köszönhetően épülhetett meg az iskolában. „Régi vágyunk volt, hogy egy ilyen szép pályát építhessünk, ám forrás hiányában nem tudtuk kivitelezni. Tavaly nyáron autókáztam egy tárgyalásról hazafelé és véletlenül találkoztam Török Zsolttal a városháza sport osztályának vezetőjével, aki épp helyet keresett egy új kosárpályának Adyvárosban. Mondtam neki, hogy ne is keresgéljen tovább, hisz nekünk van egy kiváló helyünk.”

Az ötletet támogatta a városvezetés is és később a Magyar Kosárlabdázók Szövetsége is mellé állt. A szövetségnél ugyanis nemrégiben indult el egy külső pályaépítési program, amivel az utánpótlásképzést kívánták erősíteni. Az elméletekből tett lett. A városháza vállalta a talaj előkészítését, a terület aszfaltozását, a sport szervezet pedig a modern burkolat telepítését és festését vállalta.

„Azért kellenek az ilyen pályák, hogy a fiatalok minél többet tudják gyakorolni a választott sportágukat. Kellenek a sportolók, kellenek a jó trénerek és a jó körülmények, akkor megjönnek az eredmények is” – mondta az összefogásból megépült pálya avatóján dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője elmondta, Adyvárosban kiemelkedően erős a sportélet. Több kitűnő létesítménnyel rendelkezik a városrész, több szabadtéri sportpálya és a Barátság parkban található sportkomplexum ad kitűnő lehetőséget a mozogni vágyóknak. Az alpolgármester hozzátette hamarosan új létesítményt is avatnak, hisz kibővített funkciókkal most épül az egykori Grabo-sátor helyén a utánpótlás kosárlabdát kiszolgáló modern, multifunkcionális csarnok.