Időjárás

26 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Közlemény: Személyi változások a városházán
Közlemény: Személyi változások a városházán

Dr. Dézsi Csaba András polgármester hétfőn több, a városháza működését érintő személyi változást jelentett be:

A kulturális negyed megvalósítását kiemelt feladatként kezeljük, ezért a Főépítészi, illetve a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály munkáját a jövőben főosztályi szinten is összefogjuk Városstratégiai és Településfejlesztési Főosztály néven. A főosztályvezetői feladatokra Varga Ferencet kérte fel a polgármester, aki egy nagy tapasztalattal és szakmai tudással rendelkező győri mérnökember. A kulturális központ jelenleg az előtanulmányok és tervezés előkészítés fázisában van, és komoly szakmai feladat lesz annak megvalósítása. A projekt kulturális szakmai részét Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos fogja össze.

Petrov Iván sportért felelős és Nagy Balázs színházért felelős polgármesteri biztos úgy döntött, hogy az egyéb, a város számára is fontos feladataik miatt nem tudják tovább ellátni a polgármesteri biztosi teendőiket. A témában tartott hétfői sajtótájékoztatón Petrov Iván elmondta, a döntést saját maga hozta meg. A győri úszósport az olimpiával nagy lehetőség előtt áll, hiszen Petrov Iván több tanítványa is az indulók között szerepel, ezért májustól száz százalékosan az olimpiai szereplésre fog koncentrálni. A sport területét a jövőben alpolgármesteri szintre emeli a város, és ezzel a feladattal a polgármester Radnóti Ákost bízta meg.

Nagy Balázs úgy érzi, küldetése a városházán lejárt, a színház vezetői pályázatát elnyert Bakos-Kiss Gábor felkérte őt a művészeti tanács tagjának. Mint mondta, már készítik a következő évadot, és a cél, hogy minél szélesebb kör élvezhesse a győri színházi előadásokat.

További változás, hogy közös megegyezéssel távozik dr. Csörgits Lajos aljegyző március 31-gyel, akinek – ahogyan a két távozó polgármesteri biztosnak is – a polgármester megköszönte az eddigi munkáját.