Időjárás

22 °C

szeptember 25. | Eufrozina, Kende

Deutsch English
Közösségfejlesztés, kultúra és szórakozás – sikerrel zárt a Bortörténelmi Napok!
Közösségfejlesztés, kultúra és szórakozás – sikerrel zárt a Bortörténelmi Napok!

A Dunakapu téren és a Széchenyi téren Magyarország vezető borászai és meghatározó borvidékei várták a borkedvelő győrieket.

A négynapos rendezvényt az Európai Borlovagrend győri legátusának felvonulása nyitotta meg, majd gasztronómiai élmények mellett könnyűzenei koncerteket is hallgathattak az érdeklődők.

Két helyszínen, a Dunakapu téren és a Széchenyi téren 52 kitelepülő képviseltette a magyar borkultúra színe-javát, pénteken pedig a Fesztivál borának zsűrizése is megtörtént, ahol kiválasztották fehér, rozé, vörös és édes kategóriában is a legjobb tételeket. Csurák Erzsébet, a Bortörténelmi napok fesztiváligazgatója szerint fontos volt, hogy a különböző tájegységek és borvidékek megismertethessék magukat a nagyközönséggel, és külön örömét fejezte ki, hogy a nyerteseknek győri vonatkozásuk is van.

Bár a jó hangulat és a nagy érdeklődés garantált volt, ráadásként a szervezők a négy nap zenei válogatásában sem maradtak alul: a borfogyasztás és Győr város hangulatához megfelelően könnyűzenei stílusok, jazz és szalonzene kísérte a rendezvény mámoros pillanatait, mely szemmel láthatóan a látogatók tetszését is elnyerte.

(Fotók: MekliZ stúdió)