Időjárás

30 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Kutatási központ a kekszgyári “Kockából” – átadták a Tudományos és Innovációs Parkot
Kutatási központ a kekszgyári “Kockából” – átadták a Tudományos és Innovációs Parkot

A volt Győri Kekszgyár egykori raktárépülete, a „Kocka”. 2022 elején számoltunk be róla, hogy új funkciót kap az ikonikus épület a Mosoni-Duna partján. A felújításnak és az építkezésnek vége, a Széchenyi István Egyetem kutatási és fejlesztési központjában pedig hamarosan megkezdik a munkát.

Ahogy arról 2022 januárjában beszámoltunk, a Széchenyi István Egyetemhez került épület fejlesztési központ lesz, innovációs és kutatóközponti célokat lát majd el. Az épület hat szintjén, összesen közel 4000 négyzetméteren folyik majd a munka. Az épület átadója november 7-én, kedden történt, ugyanakkor kiemelték: még zajlanak munkálatok az épületben, de fontosnak tartották, hogy megünnepeljék ezt a fontos mérföldkövet.

Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke azt mondta: megújult és új funkciót kapott az épület, és az elmúlt években sokkal gyorsabban változik a világ, ebben a világban pedig minden intézménynek meg kell találnia a helyét és szerepét. „Az Innovációs Park egy emblematikus épület, köszönjük dr. Palkovics Lászlónak, hogy a kezdetek óta támogatja ezt a projektet” – emelte ki dr. Filep Bálint, utalva rá, hogy a jelenleg az egyetemi kuratórium elnökeként dolgozó dr. Palkovics László még miniszterként indította el a beruházást. Dr. Filep Bálint emlékeztetett arra: közel 14 ezres a hallgatói közössége az egyetemnek, ebből csaknem 1000 fő külföldi, és az egyetem egyre tovább fejlődik, elég csak a mosonmagyaróvári karra, vagy a ZalaZone-on történő kutatásokra gondolni. „Egyetemünk a világ legjobb egyetemeinek felső 5 százalékába tartozik” – emelte ki az egyetemi vezető. Az Audi is beköltözik az innovációs parkba, és az egyetem is helyett kapott az Audin belül – árulta el a fontos együttműködés részleteit dr. Filep Bálint.

A teljes cikk ide kattintva megtekinthető