Időjárás

18 °C

június 19. | Arnold, Levente

Letették a vízi élménypark alapkövét

Letették a vízi élménypark alapkövét

A győri strandfürdő területén már javában zajlik a munka, csütörtökön pedig az ünnepélyes alapkő-letételre is sor került. Az eseményen részt vett Dr. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is.

A győri strand életpályája 1931-ben kezdődött, és sokáig nagy népszerűségnek örvendett, ám az évek során állapota leromlott, a létesítmények és a gépészet felett is eljárt az idő. A Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztés során egy modern, a győriek és az ide látogatók számára is vonzó élményfürdőt alakítanak ki a területen, amelyhez Magyarország Kormánya 21,3 milliárd forintot biztosít. A strand területén már javában zajlik a munka, és csütörtökön az ünnepélyes alapkőletétel is megtörtént.

Az időkapszulát és a létesítmény alapkövét Dr. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, Dr. Dézsi Csaba András polgármester, Simon Róbert Balázs és Kara Ákos Győr országgyűlési képviselői, valamint Szeles Szabolcs alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője helyezte el.

Az eseményről részletes, képes beszámoló itt olvasható.