Időjárás

12 °C

szeptember 24. | Gellért, Mercédesz

Deutsch English
Lezárták a Dunakapu mélygarázst, megkezdődött a károk elhárítása a városban
Lezárták a Dunakapu mélygarázst, megkezdődött a károk elhárítása a városban

Hatalmas károkat okozott a kedd esti vihar a város területén. Több helyszínen fák dőltek, illetve faágak szakadtak parkoló autókra és a Dunakapu mélygarázs is beázott.

A Győr-Szol Zrt. munkatársai és munkagépei is az érintett helyszíneken vannak, és folyamatosan a vihar okozta károk elhárításán dolgoznak. Összevágják és elszállítják a faágakat, majd elvégzik a szükséges takarítási munkákat. A viharkárok miatt beérkezett kárigényeket a szolgáltató egyedileg kivizsgálja és elbírálja.

Mivel a rendkívül nagy mennyiségű csapadékot a csatornarendszer nem tudta azonnal elnyelni, a hirtelen jött eső felgyűlt a város utcáin, onnan a víz a Dunakapu mélygarázs autós ki- és bejáratán keresztül befolyt a létesítménybe.

A Győr-Szol Zrt. munkatársai a mélygarázst lezárták, és azonnal intézkedtek a kárelhárítás megkezdéséről, a víz kiszivattyúzásáról. Az okozott kellemetlenségért az üzemeltető elnézést kér az érintettektől, a Dunakapu mélygarázs újranyitásáról a Győr-Szol Zrt. a sajtón keresztül értesíteni fogja a közlekedőket. – közölte a Győr-Szol Zrt.

Fotó: Győrplusz