Időjárás

26 °C

szeptember 28. | Vencel

Deutsch English
„M-ÉRTÉKÜNK az EGÉSZSÉGÜNK” – Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ létrehozása és működtetése a Győri járásban – EFOP-1.8.19-17-2017-00034
„M-ÉRTÉKÜNK az EGÉSZSÉGÜNK” – Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ létrehozása és működtetése a Győri járásban – EFOP-1.8.19-17-2017-00034

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Petz Aladár megyei Oktató Kórház

Konzorciumi partner: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A PROJEKT CÍME: „M-ÉRTÉKÜNK az EGÉSZSÉGÜNK” - Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ létrehozása és működtetése a Győri járásban.

A PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: EFOP-1.8.19-17-2017-00034

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 90 000 000 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:        

A Széchenyi 2020 pályázat keretében megvalósuló program 90 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével jön létre. A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Rendelőintézetében kialakított Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ Győr város és a Győri járás lakosainak, valamint az egészségügyi alap- és szakellátásban dolgozóknak nyújt egészség prevenciós szolgáltatásokat.

A projekt célja: a Győri Járásban élő lakosság egészségi állapotának javítása.

Az egészségtelen életmód nagymértékben (40 %-kal) járul hozzá Magyarországon a kedvezőtlen népegészségügyi mutatókhoz. A nem megfelelő táplálkozás, a dohány- és alkoholfogyasztás, valamint a mozgás hiánya a legfőbb egészségmagatartási kockázati tényezők.

Az iroda az egészséges életmód elősegítése érdekében közösségi egészségfejlesztési programokat szervez és bonyolít le a következő területeken: egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, dohányzás megelőzés és leszokás támogatás, túlzott alkoholfogyasztással küzdők korai felismerése, kezelésbe irányítása, szülői készségek javítása, valamint az idősek aktivitásának megőrzése. Programjai megvalósítása során az iskolai és munkahelyi színtéren prevenciós programokat kezdeményez, betegklubok, önsegítő csoportok működését támogatja, elősegíti a szűrővizsgálatokon való részvételt. Az iroda tevékenysége mentálhigiénés szolgáltatásokkal egészül ki a mentális problémák megelőzése, kiszűrése és a korai kezelésbe vétel érdekében.

A cél érdekében megvalósuló szolgáltatások:

EGÉSZSÉGMEGŐRZÉST SZOLGÁLÓ INFORMÁCIÓK

ÉLETMÓDVÁLTÁST ELŐSEGÍTŐ PROGRAMOK

EGÉSZSÉGET TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉGEK, ÖNSEGÍTŐ CSOPORTOK

PREVENCIÓS TANÁCSADÁS

LELKI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

Az iroda elérhetősége:

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Rendelőintézet

9024 Győr, Szent Imre u. 41. III. emelet

Tel: 96/507-900/8575, E-mail: efi@petz.gyor.hu

Aktuális információk a projektről:

www.petz.gyor.hu/efi; https://www.facebook.com/efigyor/

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2020. 09. 28.