Időjárás

25 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Madáretetőket kapnak az óvodák és a bölcsődék
Madáretetőket kapnak az óvodák és a bölcsődék

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt jelentőséget fordít a környezetvédelemnek és a lakosok szemléletformálásának, ezért is hozta létre az Önkormányzat 2020. január 31-én tartott Közgyűlésén a Környezetvédelmi Bizottságot. A bizottság most madáretetőket helyez ki a város óvodáiba és bölcsődéibe.

A Környezetvédelmi Bizottság fontos szerepet tölt be a szemléletformálásban, továbbá az iskolások és az óvodások környezettudatos nevelését is segíti. A gyermekeken keresztül lehet a legnagyobb eredményeket elérni a környezeti nevelés során, ezért a Környezetvédelmi Bizottság  a  győri óvodákat, óvodánként két darab (összesen 94) madáretetővel és óvodánként 5 kg  eleséggel szeretné támogatni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megbízásából.

A téli madáretetés a legtöbb fajt érinti. Akár hat hónapon át tarthat, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi tevékenység. A gyermekek a madarak megfigyelésével ismereteket szereznek a városban élő madarakról és felelős magatartásra neveli őket.

A madáretetők kihelyezése lassan a végéhez közeledik. Jövő héten befejeződik az óvodák esetében, természetesen a bölcsődék sem maradnak ki, részükre  ősszel a következő madáretetési időszakban tervezik az etetők és az eleség kihelyezését.