Időjárás

14 °C

szeptember 26. | Eufrozina, Kende

Deutsch English
Mayer Lajos utca: Elkészült az első ütem
Mayer Lajos utca: Elkészült az első ütem

A közel hatszáz méter hosszú, felületi bevonattal rendelkező lakóutca Körtöltés utca felőli első szakasza teljesen megújult, és a csapadékvíz elvezetése is megoldódott…

„Az első ütemben mintegy 150 méter hosszon készült el faltól falig az utca felújítása.” – mondta a helyszínen Dr. Dézsi Csaba András polgármester. Hozzátette, a fejlesztés azért volt különösen fontos, mert a Mayer Lajos utca Révfalu régi utcája, amelynek burkolata jelentősen leromlott az évek során, és a vízelvezetés is problémás volt. Kiemelte, a lakossági igények miatt megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy az utcában további parkolóhelyeket alakítsanak ki.

Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzáfűzte, az utca még a nyolcvanas években kapott bitumenes felületi bevonatot, ám a végleges megoldás egy új pályaszerkezet létrehozása. Ennek első üteme készült el zárt csapadékvíz elvezetéssel, gépkocsi leállási lehetőségekkel, megújult járdákkal és teljesen új útpályaszerkezettel.

A lakók nevében Bárány István önkormányzati képviselő mondott köszönetet. Kiemelte, egy régóta várt fejlesztés készült el, amely nagy könnyebbség az itt élőknek. Hozzátette, az útpálya megújulása mellett a vízelvezetés kérdésének megoldása is a lakosságot szolgálja.

A felújítást megelőzően a Pannon-Víz Zrt. kicserélte az ivóvíz vezetéket, ezt követően kezdődhetett el október elején az érdemi útfelújítási munka az első ütemnek nevezett, mintegy 150 méter hosszú szakaszon a Körtöltés utca felől. Azért ebből az irányból, mert több évvel ezelőtt kiépült a Körtöltés utcában a zárt elvezető rendszer, s most a Mayer utcai esővíz elvezető is erre a hálózatra kapcsolódik. Az útfelújítás megvalósításához az önkormányzat kilencvenmillió forintot biztosított az Útkezelő Szervezet költségvetésében.