Időjárás

25 °C

július 15. | Henrik, Roland

Deutsch English
Megkezdődött az új típusú szelektív szigetek ürítése
Megkezdődött az új típusú szelektív szigetek ürítése

Dr. Dézsi Csaba András polgármester május elején jelentette be azt a hulladékgazdálkodási akciótervet, amelynek célja, hogy másfél éven belül Győr legyen a legtisztább magyar város. A bejelentésen a polgármester azt ígérte, hamarosan üzembe helyezik a város több helyszínén már telepített, földbe süllyesztett szelektív gyűjtőket, hétfőn megtörtént az első ürítés is, a Krúdy iskola melletti szelektív gyűjtőnél.

„Ezek az új típusú gyűjtők jóval nagyobb kapacitásúak és esztétikusabbak is, mint a régi típusú konténerek, amikbe gyakran nem a megfelelő hulladék került, és sokszor meg is rongálták azokat.” – fogalmazott a polgármester, aki kifejtette, mostantól elindul a modern gyűjtőhelyek rendszeres ürítése, amely jelentősen hozzájárul a szelektív szigetek és környezetének tisztaságához.

Borsi Róbert, a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke hozzátette, a társulás és a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. között napi szintű az egyeztetés a hulladékgazdálkodás színvonalának folyamatos emelése érdekében. Kiemelte, a mostani lépéssel 20 új típusú szigettel gazdagodik a város, ám fontos, hogy ezek is kizárólag a lakossági hulladéklerakást szolgálják, és csak a megfelelően szelektált hulladék helyezhető el bennük.

Reizer Bálint, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a húsz új típusú sziget beüzemelése harminc hagyományos szigetet vált majd ki, ám a kapacitás így is jelentősen növekszik, hiszen a régi egy köbméteres konténerek helyett az új szigeten egy gyűjtő három köbmétert jelent hulladékfajtánként.

A sajtótájékoztató végén megtörtént az első ürítés a Marcalváros II-n található új típusú gyűjtőnél.