Időjárás

25 °C

július 15. | Henrik, Roland

Deutsch English
Megújul a Móra park
Megújul a Móra park

A Kuopio parki parkolólemez építésére kapott állami támogatásból átcsoportosított forrásokból újabb fejlesztés valósult meg a városban. Ezúttal a szabadhegyi Móra park és környéke kap új burkolatot, vízelvezető rendszert és több parkolóhelyet.


Munkaterület bejárás zajlott péntek reggel a szállingózó hóban. A polgármester, az országgyűlési képviselő, a körzet képviselői és a Győr-Szol első embere jó alaposan szemügyre vették, hogy halad a munka a Móra tér orvosi rendelő felőli oldalán.

„A korábban, a rendelő előtt felújított 68 méteres szakasz után most újabb 100 méteren újulhat meg a problémás utca, itt a Móra tér, orvosi rendelő felőli oldalán, szerintem egy igen hasznos fejlesztés az itt élőknek” – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A Kuopio parki fejlesztésekre kapott állami forrásból csoportosítottak át forrást ide, erre a beruházásra, ami a környéken élők és közlekedők mindennapjait könnyíti majd meg. „Szerintem azok a projektek a legjobbak, amiket az ott élők kérnek, nekik kedveznek, ez is egy ilyen beruházás, át tudtunk csoportosítani állami forrást Szabadhegyre, ebből újul meg teljes körűen ez az útszakasz” – fogalmazott Kara Ákos országgyűlési képviselő.A

Szabadhegy két képviselője is elismerően nyilatkozott a fejlesztésről, aminek révén a régóta problémás utca, teljes hosszban megszépül. „Ez az utca lejt, a lezúduló eső mindig is problémát okozott, most ez a gond is megoldódik, arról nem is beszélve, hogy a rendelő hatalmas forgalmat bonyolít, nem mindegy milyen minőségű az út” – hangsúlyozták Diligens Tibor és Hajszán Gyula önkormányzati képviselők.

Az érintett szakaszon nem szimpla burkolat felújítás zajlik, hanem annál jóval több. „Novemberben kezdtük az érdemi útépítést, zárt csapadékvíz elvezető rendszer, új szegélyek, a park felől párhuzamos parkolók épülnek és új járda is készül a régi helyett, a lakók házai előtt pedig gyephézagos felületet alakítunk ki” – mondta Prédl Antal, a Győr-Szol vezérigazgatója.