Időjárás

28 °C

szeptember 21. | Máté, Mirella

Deutsch English
Megújult a gyermekvédelem épülete
Megújult a gyermekvédelem épülete

Ablakcsere és tetőfelújítás után megszépült, így modernebb környezetben dolgozhatnak a győri Család- és Gyermekjóléti Központ Magyar utcai épületében a Köznevelési csoport munkatársai.

Huszonnégy millió forint önkormányzati forrásból végeztek felújítást a győri Család- és Gyermekjóléti Központ Magyar utcai épületében. A munkálatok márciusban kezdődtek, majd a járvány ideje alatt került sor a 22 ablakon a műanyag nyílászárók cseréjére és a tető felújítására.

Dr. Pergel Elza szociális ügyekért is felelős alpolgármester elmondta, bár további felújításra van szükség az intézménynél, de nagyon örül, hogy a Magyar úti épületben ezután modernebb körülmények között dolgozhatnak a Köznevelési csoport munkatársai. A város vezetése a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordít a felújításokra, az intézmények állagmegújítására. Kiemelte azt is, a Köznevelési csoport 2018 szeptembere óta működik, ezer gyermekenként egy szociális szakember segíti a tanintézményeket. A 36 óvodai és iskolai szociális segítő Győrben és a győri járás területén látja el feladatát a köznevelési intézményekbe beiratkozott gyermekek körében.

A gyermek családban nevelkedésének elősegítése, a veszélyeztetettségük megelőzése érdekében a gyermek igényeinek és szükségleteinek megfelelően önálló egyéni és csoportos speciális szolgáltatásokat nyújtanak, programokat szerveznek a munkatársak. Biztosítják az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységet, nemcsak az önkormányzati, hanem a civil szervezetek és egyházi fenntartásában lévő intézményekben is. „Fontos feladatot végeznek, felértékelődött a szerepük, egyszerre segítenek pedagógusoknak, szülőknek és gyermekeknek a felmerülő problémák megoldásában” – tette hozzá az alpolgármester.

Kaszáné Tóth Katalin, a központ Köznevelési csoportjának vezetője hozzátette, a koronavírus-járvány ideje alatt is nagy igény mutatkozott a munkájukra, az elmúlt közel három hónapban több mint kétezer esetben keresték őket. „Minden gyermeknek jár a preventív szolgáltatás és fontos megemlíteni, hogy a kollégák nemcsak a most felújított épületben dolgoznak, hanem helyben az óvodákban, általános és középiskolákban és kollégiumokban is. A nyári időszakban gyermekfelügyeletet is biztosítunk a győri gyermekeknek” – zárta a csoportvezető.

Forrás: Győrplusz.hu