Időjárás

10 °C

szeptember 29. | Mihály

Deutsch English
Megújult a kerékpárút a Tihanyi Árpád úton
Megújult a kerékpárút a Tihanyi Árpád úton

A korábbi évek felújításai után az idén a Földes Gábor út és Szigethy Attila úti szervizút, valamint az Ifjúság körút és Adyvárosi tó közötti szakaszok újultak meg a Tihanyi Árpád úton a páratlan házszámozású oldalon…

Az elmúlt években jelentősen fejlődött a győri kerékpáros úthálózat, és a program nagyban érintette Adyvárost. – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész egyik önkormányzati képviselője. Példaként említette az Ifjúság körút, vagy éppen a Szigethy Attila út kerékpárútjait, vagy a most átadott Tihanyi úti szakaszokat. Hozzátette, a városrészben, ahogy városszerte is, a GyőrBike közösségi kerékpárkölcsönző rendszer is folyamatos bővülésen ment keresztül, az infrastruktúrát pedig a kerékpáros pontok is erősítik.

Országgyűlési képviselőként a város és vonzáskörzetének fejlesztését tartom szem előtt, ezért is fontos, hogy a Győr-Abda ás a Győr-Gönyű térségi kerékpárutak megépülte után most a Győr-Pannonhalma útvonal kivitelezése zajlik. A fejlesztés egyrészt turisztikai, másrészt viszont hivatásforgalmi célú beruházás is, vagyis lehetőséget teremt a kerékpáros munkába, iskolába járásra is. – mondta el Kara Ákos győri országgyűlési képviselő. Kiemelte, a jövő nyárra elkészülő fejlesztés 17,7 kilométeres kerékpárutat jelent, amelyből 11,6 kilométer az új szakasz, 6,1 kilométer pedig felújítás, s jól kapcsolódik majd a győri kerékpárút-hálózathoz.

Dr. Szálasy László nem csak mint a terület önkormányzati képviselője, de mint a Környezetvédelmi Bizottság elnöke is szólt. Kifejtette, minden kerékpárút építés fontos, amely a közel száz kilométeres győri hálózatot bővíti. Hozzátette, a most átadott szakaszok kényelmes kerékpáros közlekedést tesznek lehetővé, ezért bízik benne, hogy minél többen választják a közlekedés ezen, környezetkímélő formáját.

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője a beruházás kapcsán hangsúlyozta, nem csak a bicikliút, de a járda is megújult, és most már az egész Tihanyi Árpád úton jó minőségű aszfalton lehet kerékpározni. Hozzátette, a felújítást megelőzően közműcserét is végeztek, ezért remélhetőleg sokáig megmarad a jelenlegi állapot. A két szakaszon összesen 280 méter hosszon újult meg a járda és kerékpárút, 47 millió forintos önkormányzati forrásból.