Időjárás

22 °C

szeptember 25. | Eufrozina, Kende

Deutsch English
Megújult a Kövecses utcai játszótér
Megújult a Kövecses utcai játszótér

Megújult a Győrben, a likócsi városrészben a Kövecses utca és Pesti út sarkán lévő játszótér. Hajtó Péternek, körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a Győr-Szol Zrt. koordinálásában a meglévő eszközöket felújították és új elemekkel is bővült a játszótér.

Korszerű és biztonságok eszközökkel várja a gyerekeket a megújult Kövecses utcai játszótér. Az itt található játszóelemeket egy részét – például a lengőgerendás lépegetőt, a mérleghintát – felújították, egy részét kicserélték. A meglévő játékszerek ütéscsillapító burkolatát feltöltötték valamint elvégezték a zöldterület tereprendezési munkálatait. A Pesti út felől új kaput is kialakítottak, a játszótéren kívül található közkutat pedig ivókúttá alakították át.

Új elemekkel is bővült a park. A meglévő fa szegéllyel ellátott homokozót elbontották, helyette egy korszerűbb, öntött gumiszegélyes, kerek homokozót alakítottak ki. A homokozó mellé új, színes öntött gumi burkolatos ugróiskola, a játszóvár és fészekhinta közé pedig egy alagutas, csiga formájú mászóka került. A legkisebbek számára egy különleges futóbiciklivel és kis kerékpárral használható terepdombot építettek a játszótérre. A gyermek biztonságáról a játszóeszközök körül lévő, összesen 134 négyzetméter nagyságú, esési felületként funkcionáló színes öntött gumi burkolat gondoskodik.

„Nagyon modern és biztonságos játékeszközöket tudunk Likócson átadni a környékbelieknek. Tulajdonképpen egy mini KRESZ-park első elemeit alakították itt ki. Az egész területen a játékok egy olyan biztonságos borítást kaptak, ami példa nélküli Győr városában” – mondta a játszótér átadásán dr. Dézsi Csaba András polgármester.

„Egy meglévő játszótér felújítása fejeződött be most. Tekintettel arra, hogy őszre nyúlt a beruházás, most elsősorban a játékok biztonságosabbá tételére koncentráltunk. Tavasszal természetesen folytatjuk majd a játékok kitelepítését, így ennek a beruházásnak a közeljövőben lesz még egy üteme”- fejtette ki Hajtó Péter a körzet önkormányzati képviselője.

A Győr-Szol Zrt. a város területén több mint 120 játszótér és közel 750 játszóeszköz üzemeltetési és karbantartási feladatait látja el.