Időjárás

25 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Megújult a Szabolcska utca
Megújult a Szabolcska utca

A Szabolcska utca felújításának újabb üteme készült el. A Körkemence utca és a Sport utca közötti szakasz közel két éve újult meg, az idén pedig a Mester utca és a Sport utca közti szakasz következett.

„Egy újabb útszakasz készült el, és szisztematikusan haladunk tovább.” – fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András polgármester a helyszínen. Kiemelte a megújított gyalogátkelő pódiumot, amely biztonságos átkelést tesz lehetővé az utca elején található iskola diákjai számára.

Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, korábban a Szabolcska utca kétharmadának felújítása történt meg, és a mostani fejlesztéssel az egész utca elkészült. A biztonságos átkelés mellett a biztonságot az utca két végén elhelyezett térfigyelő kamerák is szolgálják.

A munka itt is közműcserével kezdődött, ezután indult a kivitelezés. – mondta el Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője. A felújítás során az útra új aszfalt kopóréteg került, kicserélték a kétoldali szegélyköveket, a megsüllyedt csatornafedeleket és a kollégium előtt teljesen felújították a járdát, valamint a kollégium bejáratát is. Az iskola előtti gyalogátkelőhelynél lévő sebességcsökkentőt is felújították. A beruházás értéke 34 millió forint, amelyet az önkormányzat biztosított az Útkezelő Szervezet költségvetésében.