Időjárás

30 °C

július 15. | Henrik, Roland

Deutsch English
Megújult az Ipar út
Megújult az Ipar út

Újabb fontos közlekedési útvonal újult meg Győrben. Ma hivatalosan is átadták a Szigethy Attila út és az Ipar út teljes burkolatcserén átesett szakaszát.

A 330 nap alatt elkészült beruházás során a nyomvályús, kátyús burkolat 1,7 kilométer hosszan kapott vadonatúj aszfaltréteget, kicserélték a víznyelőket, az útszegélyeket, épült négy új buszöböl valamint egy új kanyarodósáv is. Dr. Dézsi Csaba András az útszakasz átadásakor elmondta: gyakori panasz, hogy nincsenek rendben az utak Győrben. A polgármester hozzátette, hogy ebben lehet igazság, hiszen a város közigazgatási területén több mint 500 kilométeres úthálózat található, amit fokozatosan újít fel a város.

„Először azokon az utakon kezdtük el a munkát, amelyek rendkívül fontosak a városlakók munkába járásához, illetve amelyeken az egyik városrészből el lehet jutni a másikba. Ezek általában nagy forgalmat lebonyolító utak. Ilyen az Ipar út is, amelynek az átadás épp most történik meg.”- fejtette ki a városvezető.

„Nagyon nagy öröm, hogy lakossági kérésre megújult az Ipar út. Nem volt könnyű dolga az önkormányzatnak, hisz ebben a nehéz időszakban leginkább a meglévő dolgainkat kell karbantartanunk. Felmértük azokat a gondokat, problémákat és ígérhetem, hogy ezek legnagyobb részét még ebben a ciklusban orvosolni fogjuk”- mondta a térség képviselője Hajtó Péter.

Az Ipar út burkolatcseréje egyébként a Területfejlesztési Operatív Program keretében valósulhatott meg. A központi támogatás 537 és fél millió forintot biztosított a beruházáshoz.