Időjárás

16 °C

május 22. | Konstantin

Deutsch English
Megújult útszakasz a Külső-bácsai úton
Megújult útszakasz a Külső-bácsai úton

Több mint 151 millió forintból újult meg a Külső-bácsai út közel 400 méter hosszon, új buszöblöket is kialakítottak. Új az aszfalt, megtörtént a csapadékcsatorna kiépítése, a kapubejárók szintre emelése, és új útcsatlakozásokat is kialakítottak a szakemberek a Külső-bácsai úton, a Votinszky és a Boglárka utca közötti szakaszon.

A térség országgyűlési képviselője, Simon Róbert Balázs a helyszínen számolt be a részletekről. Elmondta, a kivitelezés első ütemét 2018-ban már megvalósították, akkor csapadékvíz csatornát építettek önkormányzati forrásból. „Győr úthálózatának 30 százaléka állami tulajdonban és kezelésben van, többek között a Külső-Bácsai út is ilyen. 83 millió forint állami támogatással, 367 méteren újult meg ez az útszakasz. Korábban már járhatatlan volt ez a rész. Következhet a harmadik ütem kidolgozása, ami egészen az Audi iskoláig tartó szakasz felújítását jelenti” – hangsúlyozta a képviselő.

A csapadékvíz elvezetési munkák – mintegy 68 millió forintból – valósultak meg önkormányzati forrásból. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, igyekeznek minden városrészre kellő figyelmet fordítani. „Bácsa, Sárás és Révfalu sem marad ki a fejlesztésekből, mindegyik városrészben számos útfejlesztést fogunk megvalósítani ebben az ötéves ciklusban” – mutatott rá az alpolgármester hozzátéve, ezt a városrészt is bekapcsolták a térfigyelő kamerahálózatba, de a fásítási program és a körforgalom megszépítése sem maradt ki. – számolt be a Győrplusz.hu.