Időjárás

14 °C

szeptember 26. | Jusztina

Deutsch English
Megújultak a temető közkútjai
Megújultak a temető közkútjai

Befejeződött a Nádorvárosi Köztemetőben található közkutak felújítása. A beruházásnak köszönhetően valamennyi kút megújult, így kevesebb meghibásodás várható, és mindenhol megfelelő a vízhozam.

A temetőlátogatók számára az egyik legfontosabb szolgáltatás a vízvételi lehetőség biztosítása. A sírokon lévő ültetett virágok locsolásához, a vázák feltöltéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy több helyen is legyen víz a temető területén. A meglévő berendezések már elhasználódtak, ezért augusztus elején megkezdődött a Nádorvárosi Köztemetőben található 24 kút teljes felújítása.

Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester elmondta: – Lakossági megkeresés érkezett hozzám, hogy a sírkertben lévő közkutak elöregedtek, sokszor meghibásodnak, nem adnak megfelelő mennyiségű vizet. A kérésre reagálva ezt a problémát is igyekeztünk mielőbb orvosolni. Dr. Dézsi Csaba András polgármester támogatta a tervet, hogy a temető valamennyi kútját hozzuk rendbe, így megkezdődhetett a munka, amely a nádorvárosi sírkert valamennyi kútjának felújításával a közelmúltban be is fejeződött.

A szakemberek kicserélték valamennyi berendezés lábszelepét, szűrőcsövét és a kútfejeket, azaz magát a kút testét. Mivel a víz áramlását több helyen a földben található eltömődések – például a fák gyökérzete – akadályozzák, a felújítás részeként kitisztították a vezetékeket is, hogy a megfelelő vízhozamot biztosítsák. Ugyanakkor figyelembe kell venni. hogy a temetői kutak úgynevezett fúrt kutak, azaz nem az ivóvízhálózathoz csatlakoznak. Így a nagy szárazságok idején előfordulhat, hogy hibátlan működés esetén is csökken némileg a vízhozamuk.

Radnóti Ákos alpolgármester hozzátette: – Az elmúlt években jelentős rekonstrukciós munkákat végeztünk a temetőben, egyebek mellett felújítottuk a kerítést, az előtte lévő virágpiac burkolatát, bent a ravatalozó épületét és az azt körülvevő teret. Ezen kívül megszépült több kisebb terület, a bejárttal szemben lévő kereszt és környezete, vagy az úgynevezett „láncos” kör is, hogy csak a legfontosabbakat említsük a sok beruházás közül. – közölte a Győr-Szol Zrt.

 

Fotó: Győr-Szol Zrt.