Időjárás

25 °C

július 15. | Henrik, Roland

Deutsch English
Menetrend-módosítások Győrben a lakosság kérései alapján
Menetrend-módosítások Győrben a lakosság kérései alapján

Menetrend-módosítások Győrben a lakosság kérései alapján

Lesz, ahol fél órával is csökken a követési idő a buszoknál

Legjobban az utasok tudják, hogy a helyi járatok útvonala, menetrendje mennyire szolgálja ki a közlekedők igényeit. Dr. Dézsi Csaba András polgármester ezért is kérte a győrieket, hogy írják meg a járatokkal kapcsolatos észrevételeiket, és módosítási javaslataikat. A Volán Közlekedési Zrt. szakemberei ennek figyelembe vételével december 12-től módosítják a helyi járatok menetrendjét. Most eljutottunk oda, hogy az utasok javaslatait, s az ennek alapján tervezett változtatásokat közöljük.

Sok kérés érkezett annak érdekében, hogy a  Pinnyédet és Likócsot kiszolgáló 8-as vonalon sűrűbben járjon a busz.

A szakemberek válasza szerint a 8-as vonalat kettéválasztják.  (8, 8Y, 13, 13B), és ezáltal mindkét városrész kiszolgálása sűrűbbé válik: a csúcsidőn kívüli időszak nagy részében 71 percről 40 percre javul a követési idő.

Az utasok egy része azt szeretné, ha a 14, 14 B autóbuszvonalakat meghosszabbítanák Újváros Nép utcájáig.

A kérés alapján munkanapokon csúcsidőben a 14-es járatok egy részét meghosszabbítják a Nép utcáig. Tanítási napokon 23, tanszünetben 10 járatpár közlekedik ezen a vonalon.

A 37-es vonalon (Révai Miklós utca – Adyváros – Gyirmót) újra teljes menetidőben közlekedjenek a járatok, kezdeményezték a győriek.

Gazdasági okok miatt a teljes üzemidő nem oldható meg, de munkanapokon háromnál több járat fog közlekedni a 37-es vonalon, az 1-es helyett.

Olyan javaslatok is érkeztek, hogy a Likócs felől érkező 8-as járatokról ne kelljen  átszállni a Révai Miklós utcában  a Nyugat-Belváros és Pinnyéd felé közlekedő  8-as, és 88-as járatokra.

Minden második Likócsról érkező busz 8Y jelzéssel a Virágpiac, a Zechmeister és a Munkácsy Mihály utca érintésével közlekedik majd, bár Pinnyédet nem ezek szolgálják ki a jövőben.