Időjárás

25 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Műgyanta burkolatot kaptak a szigetek az Arrabona udvarban
Műgyanta burkolatot kaptak a szigetek az Arrabona udvarban

Összesen 350 négyzetméteren kaptak műgyantás kavicsburkolatot a padkaszigetek a belvárosi Arrabona udvarban, amely megakadályozza a gazosodást, de biztosítja a fák megóvását.

„Az udvar átalakítását 2016-ban végeztük el azzal a céllal, hogy több autó tudjon itt szabályosan parkolni. Az akkori fejlesztéssel tíz új parkolóhely jött létre az udvarban.” – mondta el dr. Fekete Dávid a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette, a lakosságtól azonban több jelzést is kaptak a füvesített szigetek hibái miatt. Az autókból kiszállók ugyanis letaposták a növényzetet, eső esetén felsarasodott. Ezért választották azt a műgyantás, kavicsos megoldást, amely a belvárosi fák köré telepítve már jól bevált.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő hozzáfűzte, egy modern nagyvároshoz nem csak a tisztaság, de a rendezettség is hozzátartozik, az önkormányzat pedig lépésről lépésre hajtja végre azokat a fejlesztéseket, amelyek ezt a rendezett városképet szolgálják. Kiemelte, a műgyanta borítás több szempontból is megfelelő választás, hiszen nem csak esztétikus, de jól járható, csúszásmentes, tartós, fagyálló és UV-stabil. Mivel átereszti a vizet, ezért a csapadék sem áll meg rajta, s az elültetett fákat is védi.

A beruházás mintegy 14,5 millió forint értékű, amely önkormányzati forrásból valósult meg.