Időjárás

25 °C

július 16. | Henrik, Roland

Deutsch English
Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szent Imre út) – TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00003
Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szent Imre út) – TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00003

A projektről

A kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
A projekt címe: Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szent Imre út)
A szerződött támogatás összege: 71 955 048 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: A Szent Imre út a Győrt Veszprémmel összekötő 82. sz. főút folytatása, mely a belváros és a déli agglomerációs övezetek közlekedési kapcsolatát biztosítja, valamint a fő közlekedési útvonala a régiós jelentőségű egészségügyi feladatokat ellátó Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak.

A tervezett beruházás célja a gazdaság- és sportgazdaság fejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés megvalósítása. Mivel az alacsony színvonalú infrastruktúra fékezi a kellő ütemű gazdaságfejlesztés megvalósítását, így Győr gazdaságfejlesztése szempontjából kiemelten fontos, a közúti infrastruktúra megfelelő színvonalának biztosítása, mely egyben a projekt kiemelt célja is.

A beruházói cél az utcaszakasz teljes szélességű, szegélyek közötti felújítása, az elhasználódott, elöregedett kopóréteg cseréje, a közlekedés szolgáltatási színvonalának emelése.

A projekt befejezési dátuma: 2020.12.29.
A projekt azonosító száma: TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00003

Megújult a város egyik legforgalmasabb útszakasza

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szent Imre út)” című projektjével sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Program keretében, melynek eredményeként – a közúti infrastruktúra színvonalának fejlesztése céljából – teljes szélességben megújult a Szent Imre út Mónus Illés út és Vasvári Pál utca közötti szakasza.

„Az idei évben több olyan jelentős fejlesztés is történt, amely hozzájárul a biztonságosabb és gördülékenyebb közlekedéshez. A Szent Imre út felújítása is ide sorolandó, hiszen a város egyik nagy forgalmú közlekedési tengelyéről van szó. Az önkormányzat elkötelezett a város infrastruktúrájának folyamatos fejlesztése iránt, ennek érdekében keresi és használja ki a pályázati lehetőségeket is” – fogalmazott Szeles Szabolcs alpolgármester.

A Szent Imre út a Győrt Veszprémmel összekötő 82. sz. főút folytatása, mely a belváros és a déli agglomerációs övezetek közlekedési kapcsolatát biztosítja, fő közlekedési útvonala a régiós jelentőségű egészségügyi feladatokat ellátó Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak, emellett jelentős helyi tömegközlekedési forgalmat is bonyolít. A fokozott igénybevétel eredményeként a beruházás által érintett útszakasz burkolata kopott, töredezett, kátyúsodott volt. A felújítás során sor került az útpálya és a parkolók meglévő aszfalt kopórétege lemarására és újra aszfaltozására, illetve a műszakilag szükségesnek ítélt helyeken megtörtént – a szegély megújítása mellett – a teljes pályaszerkezet cseréje. Az érintett útszakaszon két autóbuszmegálló új betonburkolatot kapott, megújult a buszmegállók előtti járdaburkolat és megtörtént a közmű szerelvények és aknák cseréje, valamint szintbe helyezése.

A „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szent Imre út)” című, TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00003 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg. A megítélt támogatás összege 76 236 806 Ft.


Megújult a Szent Imre út

Végéhez ért a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában megvalósult Szent Imre út felújítása. A város egyik fontos közlekedési útszakaszának teljes szélességében megtörtént az elhasználódott, elöregedett kopóréteg cseréje, illetve szakaszosan a töredezett szegélyek cseréjére is sor került. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, hazai társfinanszírozással, a Terület- és Településfejlesztési Program keretében zajlott, melyhez az Önkormányzat is biztosított saját forrást.


 

Célegyenesbe ért a Szent Imre út felújítása

 


 

Zajlanak a felújítási munkák a Szent Imre úton

 


 

Felújítják a Szent Imre út Mónus Illés u. és Vasvári Pál utca közötti szakaszát

Felújítják a Szent Imre út Mónus Illés u. és Vasvári Pál utca közötti szakaszát, a munkálatok idejére félpályás sávlezárás várható. A felújítás 2020. július 8-án kezdődik, és előreláthatólag szeptember végén fejeződik be.

A Szent Imre út burkolata a beruházással érintett szakaszon kopott, töredezett, kátyúsodott. A felújítás során az útpálya és a parkolók meglévő aszfalt kopórétegét lemarják, újra aszfaltozzák, a műszakilag szükségesnek ítélt helyeken pedig a teljes pályaszerkezet cseréje történik szegélycserékkel. Az érintett 2 db autóbusz megálló új betonburkolatot kap, továbbá a buszmegállók előtti járdaburkolatot is felújítják. A közmű szerelvények és aknák cseréje, valamint szintbe helyezése is megtörténik a beruházás során.

A munkálatok július 8-án kezdődnek, és várhatóan szeptember végén fejeződnek be. A felújítás a Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szent Imre út) – TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00003 című projekt keretében, európai uniós forrásból, hazai társfinanszírozással, a Strabag Építő Kft. kivitelezésében valósul meg. A beruházás költsége 70 millió Forint.