Időjárás

15 °C

május 22. | Konstantin

Deutsch English
Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.) – TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00006
Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.) – TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00006

A projektről

A kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
A projekt címe: Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.)
A szerződött támogatás összege: 537.456.888 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: A Szigethy Attila út és az Ipar utca Győr városának fontos közlekedési útvonala, mely kelet-nyugati irányban köti össze a 821. sz. utat a 82-83-az főút közös városi szakaszával, a 81. sz. főúttal, és az Ipar úton keresztül az 1. sz. főúttal. Az útvonal biztosítja az agglomerációs kapcsolatokon túl Marcalváros, Nádorváros, Jancsifalu, Adyváros és Gyárváros városrészek fő közlekedési kapcsolatát, valamint az iparterület és az Audi gyárterület megközelítését. A tervezett beruházás célja a gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés megvalósítása. Mivel az alacsony színvonalú infrastruktúra fékezi a kellő ütemű gazdaságfejlesztés megvalósítását, így Győr gazdaságfejlesztése szempontjából kiemelten fontos a közúti infrastruktúra megfelelő színvonalának biztosítása, mely egyben a projekt kiemelt célja is. Az egy útvonalra eső felújítást három szakaszon kívánja az Önkormányzat megvalósítani:

  1. A Szigethy Attila út felújítása a Kodály Zoltán utca és az Ifjúság krt. közötti szakaszon: a felújítási munkák alapvetően szegélyek közötti burkolat felújítást tartalmaznak.
  2. Az Ipar út felújítása a Fehérvári úti körforgalom és az Ipar úti felüljáró közötti szakaszon: a felújítási munkák alapvetően szegélyek közötti burkolat felújítást tartalmaznak. 2 db meglevő buszmegálló új buszöblök kialakításával átépítésre kerül. A buszöblök között gyalogos átkelőhely kialakítása történik középszigettel.
  3. Az Ipar utca felújítása a felüljáró és a Mártírok úti csomópont közötti szakaszon: a felújítási munkák alapvetően szegélyek közötti burkolat felújítást tartalmaznak. 2 db meglevő buszmegálló új buszöblök kialakításával átépítésre kerül, további 1 db buszmegálló öböl átalakítása tervezett. 3 db buszmegállónál a pályaszerkezet megerősítése történik.
A projekt befejezési dátuma: 2022.08.31.
A projekt azonosító száma: TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00006

 


Megújult a Szigethy Attila út és az ipar út fontos szakasza

 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.)” című projektjével sikeresen pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében, ennek eredményeként európai uniós támogatással a Szigethy Attila út és Ipar út fontos szakaszai újultak meg.

 

A Szigethy Attila út és az Ipar út Győr fontos közlekedési útvonala. Kelet-nyugati irányban összeköti a 821. számú utat a 82-83-az főút közös városi szakaszával, a 81. számú főúttal. Az Ipar úton keresztül az 1. számú főútra vezet ki, s ez az útvonal biztosítja az agglomerációs kapcsolatokon túl Marcalváros, Nádorváros, Jancsifalu, Adyváros és Gyárváros városrészek fő közlekedési kapcsolatát, Ezen túlmenően megteremti az iparterület és az Audi gyárterület megközelítését is. Ennek fényében nem csoda, hogy az útvonal jelentős tehergépjármű forgalmat bonyolít le, sőt a városnak az egyik fő tömegközlekedési útvonala.

 

A nagy forgalom miatt az útburkolat elhasználódott, töredezett, ezért a felújítása indokolttá vált. A projekt keretében a Szigethy Attila út és Ipar út felújítása három szakaszban történt meg:

  1. Elsőként – 2021. őszi befejezéssel – a Szigethy Attila útnak a Kodály Zoltán utca – Ifjúság krt. közötti szakaszán újult meg az útburkolat.
  2. 2021. év végéig az Ipar út Fehérvári úti körforgalomtól a felüljáróig tartó szakaszán szintén megújult az útburkolat, sor került továbbá 2 db újautóbuszöböl és középsziget kialakítására.
  3. Az Ipar utcának a felüljárótól a Munkás utcáig tartó szakaszán az útburkolat felújítása, 2 db új buszöböl kialakítása, továbbá a Nagysándor József utcáról az Ipar utcára egy új jobbra kanyarodósáv megépítése valósult meg jelzőlámás csomópont átalakításával. A munkálatok 2022. nyár elején zárultak.

 

Mindhárom szakaszon megtörtént a rossz állapotú szegélyek, víznyelők és közműaknák átépítése, a burkolati jelek, forgalomtechnikai táblák felújítása, kiegészítése. A teljes beruházási szakaszon összességében 1700 m hosszon 2×2 sávban, lekanyarodó sávokkal és útkereszteződési csomópontokkal együtt felújították az útburkolatot, 3657 m3 aszfaltburkolatot építettek be, 5617 fm hosszan épült betonszegély, 56 db új, vegyes beömlésű víznyelőt építettek, és 8 db új közvilágítási oszlopot helyeztek el.

 

A „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar út)” című, TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00006 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg. A megítélt támogatás összege 537 456 888 Ft.

 

 

 


Jó ütemben halad a Szigethy Attila út – Ipar utca felújítása

A 2021 nyarán indult beruházás keretében már megújult a Szigethy Attila út Kodály Zoltán utca és Ifjúság krt. közötti szakasza, továbbá az Ipar út Fehérvári úti körforgalom és Ipar úti felüljáró közötti szakasza. Az Ipar utca felújítása a felüljáró és a Mártírok úti csomópont közötti szakaszon folytatódott. A kivitelezési munkálatok – az eredeti ütemezésnek megfelelően – várhatóan 2022. nyár elején lezárulnak.

 

 


 

Az Ipar utca körforgalomtól felüljáróig húzódó szakaszának megújításával megkezdődtek a kivitelezési munkálatok

 

Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.) Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.) Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.) Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.) Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.)

 


 

Megkezdődnek a kivitelezési munkálatok a Szigethy Attila út és Ipar út egyes szakaszain

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában, európai uniós támogatással, hazai társfinanszírozásban az említett útvonal három szakasza újul meg mintegy egy év alatt. A kivitelezés várhatóan 2022. nyarán zárul. A felújítás alatt a közlekedés folyamatosan biztosított lesz a gépjárműforgalom számára, de időszakos korlátozásokra számítani kell.

 

 


 

Megújul Győr egyik legfontosabb közlekedési ütőere

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.)” című projektjével sikeresen pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében, ennek eredményeként európai uniós támogatással három lépésben megújulhat a Szigethy Attila út Ipar út felé eső szakasza.

 

A Szigethy Attila út és az Ipar út Győr fontos közlekedési útvonala. Kelet-nyugati irányban összeköti a 821. számú utat a 82-83-az főút közös városi szakaszával, a 81. számú főúttal. Az Ipar úton keresztül az 1. számú főútra vezet ki, s ez az útvonal biztosítja az agglomerációs kapcsolatokon túl Marcalváros, Nádorváros, Jancsifalu, Adyváros és Gyárváros városrészek fő közlekedési kapcsolatát, Ezen túlmenően megteremti az iparterület és az Audi gyárterület megközelítését is. Ennek fényében nem csoda, hogy az útvonal jelentős tehergépjármű forgalmat bonyolít le, sőt a városnak az egyik fő tömegközlekedési útvonala.

 

A nagy forgalom miatt az útburkolat elhasználódott, töredezett, ezért a felújítása indokolttá vált. A város vezetése mindig is nagy gondot fordított arra, hogy a győriek megfelelő körülmények között élhessenek és közlekedhessenek, legyen szó akár a munkába járásról, akár a sport- és szabadidős komplexumok elérhetőségéről. Most sincs ez másként, a fentebb említett útszakasznak a töretlen fejlődés érdekében meg kell újulnia. Az egy útvonalra eső felújítást három szakaszban kívánják megvalósítani.

 

A Szigethy Attila út felújítása a Kodály Zoltán utca és az Ifjúság körút közötti szakaszon kezdődik. A munkák alapvetően szegélyek közötti burkolat felújítást tartalmaznak, melynek során burkolatmarás és visszaaszfaltozás történik, amely magában foglalja a 15 darab aknafedlap szintben lévő cseréjét és az érintett területek füvesítését is.

 

Az Ipar út felújítása a felüljáró és a Mártírok úti csomópont közötti szakaszon történik majd. A két meglevő buszmegállót buszöblökké alakítják át, és további egy buszmegálló öböl kialakítása is megtörténik. További három buszmegálló pályaszerkezetét pedig megerősítik.

 

Ezzel a háromlépcsős felújítási tervvel Győrnek egy olyan közlekedési ütőere újul meg, amely már most is jelentős forgalmat bonyolít le. A város vezetése mindenki számára szeretné gördülékennyé, korszerűvé és biztonságossá tenni a közlekedést, legyen szó személy- vagy, tehergépjármű forgalomról közösségi közlekedésről vagy gyalogos és kerékpáros forgalomról

 

A „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar út)” című, TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00006 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósul meg. A megítélt támogatás összege 741 522 593 Ft. A projekt tervezett befejezési dátuma 2020.09.30.