Időjárás

27 °C

szeptember 21. | Máté, Mirella

Deutsch English
Nyáron is folyamatos a bölcsődei és óvodai ellátás
Nyáron is folyamatos a bölcsődei és óvodai ellátás

A hét eleji adatok alapján a bölcsődékbe a beíratott gyerekek közel 75 százaléka tért vissza, az óvodai ellátást 60 százalékuk veszi igénybe. Az óvodák és bölcsődék csak két hétre állnak le, a gyerekek intézményi ellátása egész nyáron biztosított lesz…

„Az óvodák és bölcsődék újranyitása sok családnak jelent nagy könnyebbséget, ám Győrben a felügyeleti időszakban is minden olyan gyermek számára biztosítottuk az ellátást, akinek a szülei ezt igényelték.” – mondta el dr. Pergel Elza alpolgármester. Hozzátette, a 60 százalékos óvodai kihasználtság abból is adódik, hogy a szeptemberben iskolát kezdő gyerekek szülei közül sokan jelezték, a fennmaradó időszakra már nem veszik igénybe az óvodai ellátást.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a bölcsődék és az óvodák a nyáron csak két hétre állhatnak le. A szülők február 15-ig kapták meg a nyári leállásról szóló tájékoztatót, amely még 4-5 hetet tartalmazott. Ez elmúlt héten minden bölcsőde és óvoda tájékoztatta a szülőket a módosított leállásról, amelyből kiderül, a két hét zárva tartást a már ismert leállás időintervallumában határozták meg. A leállás idejét minden intézmény a saját weboldalára is feltette, de letölthető az oldal alján is. Az alpolgármester hangsúlyozta, minden óvodában és bölcsődei központban egy időben csak egy tagóvoda, illetve bölcsőde áll le, így biztosítani tudják a gyermekek intézményekben történő folyamatos ellátását azoknak is, akik egész nyáron igénybe kívánják azt venni.

A rövidebb leállás ellenére az intézményekben el tudják végezni a szükséges munkálatokat, a ménfőcsanaki bölcsődében például a héten már be is fejeződik a belső felújítás. A Kassák Lajos úti bölcsődében már megtörtént az ablakcsere, tetőszigetelés és homlokzatszigetelés, ezután itt is a belső felújítás következik, várhatóan szeptember 1-jén nyit az intézmény. A Zöld utcai bölcsőde átépítése is zajlik, a felújítás után egy csoportszobával bővül az intézmény, amely várhatóan szintén szeptemberben nyitja meg kapuit.

A Vuk és a Móra Ferenc Tagóvodákban fűtéskorszerűsítés zajlik, a gyermekeket az óvodák más tagóvodáiban látják el. A munkákat úgy szervezték, hogy a felújítások ideje alatt is minden gyermeket el tudnak látni. Az intézményekben nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos szellőztetésre, takarításra és fertőtlenítésre is.

Az alpolgármester emlékeztetett arra is, hogy a látogatási tilalom részleges feloldásával a hét elejétől ismét lehetőség van az idősek otthonaiban a látogatásra, amelyre az ott élők már nagyon vártak. Kiemelte, a látogatás során nagyon fontos a meghatározott szabályok betartása, az idősek egészségének megóvása érdekében (A szabályok megtalálhatók az eeszi.hu honlapon). Dr. Pergel Elza azt is elmondta, hogy június 15-én a győrújbaráti gyermektábor is megnyitja kapuit, amely iránt óriási volt az érdeklődés, és amelyben ez évben is több felújítást végeztek el.

Uploaded: 2020.06.10
Size: 28.00 KB
Uploaded: 2020.06.10
Size: 48.00 KB