Időjárás

30 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Önkormányzati kamatmentes kölcsöntámogatás fizetési moratórium
Önkormányzati kamatmentes kölcsöntámogatás fizetési moratórium

Tájékoztatás az önkormányzati kamatmentes kölcsöntámogatásban részesült adósok számára

Tisztelt Ügyfeleink!

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtott önkormányzati kamatmentes kölcsönszerződések esetében a 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet 1. §-ban foglaltaknak megfelelően valamennyi adós automatikusan, a jogszabály erejénél fogva fizetési moratóriumot kap 2020. december 31-ig.

Az önkormányzattal szerződött pénzintézetek felfüggesztették a törlesztő részletek beszedését. Állandó átutalási megbízás esetén, annak visszavonásáról az adósnak kell intézkednie.

A rendelet lehetőséget biztosít a szerződés szerinti törlesztések változatlanul, az eredeti szerződési feltételek alapján történő teljesítésére. Aki nem kíván élni a moratórium lehetőségével, tehát az eredeti szerződési feltételek szerint kíván teljesíteni, a kölcsönt folyósító banknál vagy takarékszövetkezetnél kell benyújtania egy erre vonatkozó írásos kérelmet. Amennyiben a későbbiekben mégis úgy dönt, hogy élni kíván a hiteltörlesztés felfüggesztésével, úgy a megtett nyilatkozatot a fizetési moratórium időtartama alatt módosíthatja.