Időjárás

20 °C

június 20. | Gyárfás

Deutsch English
Összefogásból épült az új kézilabdapálya
Összefogásból épült az új kézilabdapálya

Közel 1 milliárd forint értékű energetikai felújítás és az uszodafejlesztés után hivatalosan is átadták a Magyar Kézilabda Szövetség és Győr város összefogásával elkészült kültéri kézilabdapályáját a Fekete István Általános Iskolában.

Szép, színes, modern és biztonságos az adyvárosi Fekete Iskola új, kültéri kézilabdapályája. Az országos pályázat keretében megvalósuló, mintegy 70 millió forint értékű fejlesztést az intézmény igazgatója köszönte meg mindenkinek, akik segített benne.

„Köszönjük ezt a csodaszép pályát, ami alkalmas a verseny- és szabadidősportra, a mindennapi testnevelésre és természetesen a mindannyiunk által nagyon kedvelt kézilabdára is, mi már egy ideje használjuk a pályát, ami tökéletes terep a gyerekek számára” – mondta az avatóünnepségen Németh Péter, a Győri Fekete István Általános Iskola igazgatója.

Győr számára kiemelten fontos a sport, annak támogatása és feltételeinek javítása. Ezt mondta a polgármester, aki szerint együtt, közösen, nagy dolgokra képesek a győriek.

„A sport és a mozgás, nem csak a fizikai állapotnak tesznek jót, de serkentik az agyműködést, erősítik a koncentráló képességet és a gondolkodást. Nagyon örülök, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség segítségével újabb kültéri kézilabdapályáját tudtunk megvalósítani, Adyvárosban már a másodikat, ez a pálya is a sport feltételeit javítja Győrben, ahol nagyon sokan működtek közre annak érdekében, hogy ez az újabb gyöngyszem elkészülhessen” – fejtette ki dr. Dézsi Csaba András.

Kara Ákos országgyűlési képviselő a korábbi fejlesztéseket is felsorolta az avatón, hiszen az iskola a közelmúltban esett át teljes energetikai felújításon és a tanuszoda is megújult. Kara Ákos szerint a Feketében most már méltó körülmények között zajlik az oktató-nevelő munka.

„Arra tettem ígéretet, hogy megpróbálok javítani az oktatás feltételein a Fekete Iskolában, ennek érdekében történt meg a teljes energetikai fejlesztés és a tanuszoda felújítása is, de az iskola közössége is sok fejlesztést valósított meg az elmúlt időszakban” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A megyei kézilabda szövetség elnöke is komoly szerepet vállalt a pálya megvalósításában. Auer Károly kiemelte, a Fekete komoly utánpótlásbázis és nem csak a kézilabdában.

„Nagyra becsülöm azt a munkát, ami itt a Feketében már régóta zajlik, a fiam is ide járt kisgyerekként, most meg egyetemista és kitűnő tanuló, látszik, hogy kiváló alaptudást szerzett ebben az iskolában, ami most egy modern kültéri kézilabdapályával lett gazdagabb” – mondta Auer Károly.

A beszédeket követően a Feketések látványos műsorral köszönték meg a fejlesztést és mutatták be, mi mindenben jók, akkor, ha éppen nem a tanulásról van szó. Az avató rendezvény zárásaként pedig a vendégek, illetve az iskola munkatársai hétméteresekkel tették próbára a világ egyik legjobb kapusa, a Győri Audi ETO KC kiválósága, a francia Laura Glauser tudását.