Időjárás

31 °C

július 16. | Valter

Deutsch English
Öt templom advent
Öt templom advent

Az Öt Templom Advent, az advent és a hanuka ünnepi programjai. Követik és bemutatják az egyházi ünnepek rendjét, szokásait és hagyományait. A fény születését váró közösségeink megnyitják templomaik ajtajait és padsoraikba, ünnepi asztalaikhoz várják az érdeklődőket.
Az egymást elfogadó, segítő és egymással békességben élő vallási közösségek pozitív példáját mutatják, és a fesztiválnak köszönhetően helyezik még nagyobb reflektorfénybe, az egymás gyülekezeti alkalmait látogató papok, lelkészek, egyházközösségi elöljárók. A közösség és a család megtartó erejéről szólnak családi koncertjeink és családi hanukai és adventi délutánjaink.

Programsorunkba, műsorfüzetünkbe beillesztjük a gyülekezetek adventi, hanukai programjait, zenés áhítatokat, gyertyagyújtásokat, gyülekezeti délutánokat csakúgy mint a zsidó hitközség hanuka ünnepét a zsinagógában, vagy a görögkatolikus templom védőszentjének december 6-i templomünnepét. A programban helyet kapnak a hivatalos fesztiválprogram mellett az iskolák, gyülekezeti gyerekcsoportok, hittancsoportok betlehemes és karácsonyi műsorai, a zeneiskolák ünnepi hangversenyei is. Az adventi sokszínű programkínálat végül egy közös egésszé áll össze az Öt Templom Advent műsorfüzetében, minden közreműködő szándéka szerint. Ezek közé a közösségi programok közé illesztjük a fesztivál kiemelt koncertjeit és színházi programjait.
Így lesz az Öt Templom Advent öt gyülekezet, öt közösség és minden érdeklődő közös várakozásának ünnepe.

Az Öt Templom Advent templomai egy utcányi tarkaságukkal, olyan színesek, mint egész Európa. Vallásaikat gyakorló közösségeik, saját évezredes hagyományaikat követve várják decemberben a fény születését. Ezek a szokások teszik egyedivé és meghitté ünnepeiket, és emlékeztetnek minket arra, hogy mindannyian hagyományaikat őrző közösségek tagjai vagyunk, szokásokkal, amik összekötnek és megkülönböztetnek minket egymástól. Gyülekezeteink szeretettel látnak mindenkit felekezeti hovatartozástól függetlenül, és hisznek benne, hogy ünnepeik annál szebbek lehetnek, minél többen ünneplik azokat.

Programok:

Öt Templom Advent 2023 – 2023. december 1.15:00

Johannes Bär (A) – 2023. december 2.19:00

Yagody (UA) (Csak Győrben!) – 2023. december 3.19:00

Dalversek Adventben 3.0 – 2023. december 7.19:00

Deres Péter-Nizsai Dániel: A Bábjátékos – 2023. december 8.19:00