Időjárás

28 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Parkolási tájékoztató
Parkolási tájékoztató

„Győrben egy mélygarázst és öt parkolóházat érint a Korm. határozat, amely parkolóházak közül a Dr. Petz Lajos Parkolóház közterületi parkolónak minősül. Ezen létesítményekben a bérlettel rendelkező használók számára kötelességünk a parkolás mindenkori biztosítása. Ennek megfelelően – a káosz elkerülése céljából – a következő kéréseket tolmácsolom a Győr – Szol Zrt. vezetőségének:

1. Minden bérletesnek biztosítsák az általuk bérlet helyeket. Azokkal szemben, akik ezt az intézkedést figyelmen kívül hagyják, haladéktalanul járjanak el a legszigorúbb intézkedésekkel.
2. Mindenki számára biztosítsák a 1839/2020 (XI. 21.) Korm. határozatban rögzített feltételek szerint a bérelt parkolószám feletti helyeken az ingyenes parkolás lehetőségét.

Ennek megfelelően, a Győr-Szol által üzemeltetett parkolóhelyen a következő rendelkezések érvényesek 2020. november 23. 00.00 órától.

1. A Dunakapu téri mélygarázsban a bérletesek számára kijelölt fix parkolóhelyek vannak, kártyaszámuk a falon látható. Ezért ezeket kötelező az ingyenesen parkolni szándékozók által szabadon hagyni.
2. Jókai úti parkolóház: a térfelszín alatti szintjei fix helyekkel rendelkező bérleteseknek vannak fenntartva. A fix hellyel nem rendelkező bérletesek részére a földszinten és attól felfelé parkolótömbök kerülnek kialakításra.
3. Révai úti parkolóház: A fix hellyel rendelkező bérletesek számára a ház területén megjelölt helyek találhatóak. A fix hellyel nem rendelkező parkolni szándékozók részére szintén kialakítjuk a helyeket.
4. Árpád parkolóház: a térfelszín alatti szinteken kizárólag fix parkoló bérlettel rendelkező bérletesek állhatnak meg.
5. Vásárcsarnok melletti parkolóház: a bérlettel rendelkező ügyfelek részére parkolótömböt jelölünk ki.
6. A Tarcsay piac parkoló területét este 7 és reggel 7 óra között a következő napokon megnyitjuk: hétfő, szerda, csütörtök, szombat és vasárnap
Kedden és pénteken, tekintettel arra, hogy a piacot zavarná, a parkolót zárva tartjuk.
7. A Győri Nemzeti Színház melletti, Schweidel utca felőli parkolót megnyitottuk.
8. A Rába Quelle fürdő melletti Győr – Szol Zrt. üzemeltetésében lévő közterületi parkoló szabadon használható ingyenesen a nap 24 órájában.
9. Adyváros: a Dr. Petz parkolóház a fentiek szerint nyitva van, a Szauter út melletti, volt szovjet laktanya és a Győr Plaza mögött lévő parkolóterület ingyenesen áll rendelkezésre.
10. A Városháza mögötti parkoló minden nap este 7 és reggel 7 óra között nyitva van.

Ezen rendelkezések a vonatkozó Kormányrendeletek hatályának fennállása alatt érvényesek.

Kérem, hogy amennyiben valaki autóvásárláson töri a fejét, vegye figyelembe azt is, hogy autóját hol fogja tárolni, ha éppen nem használja, mivel „nem jár” minden autó mellé parkoló.

Hétfőn írásban kérem fel a Széchenyi István Egyetem vezetőségét és a Leier parkolóház tulajdonosát, hogy a tulajdonában és kezelésében lévő felszíni és parkolóházi szabad parkolófelületeket nyissák meg a lakosság számára.

Dr. Dézsi Csaba András
polgármester”