Időjárás

14 °C

június 14. | Vazul

Deutsch English
Példát adnak a kis katasztrófavédők
Példát adnak a kis katasztrófavédők

Győrben rendezték meg csütörtökön a Magyar Ifjúsági Katasztrófavédelmi verseny megyei döntőjét. A döntőbe jutott csapatoknak a Városháza előtti téren adta át Radnóti Ákos alpolgármester a vetélkedő díjait.

Idén nyolc csapat jutott a megyei döntőbe, négy általános- és négy középiskolás válogatott. A csapatok 4-4 versenyzőből álltak és nyolc, a katasztrófavédelem területeit különböző feladatait bemutató állomást kellett teljesíteniük.

„Ezek az állomások úgy lettek összeállítva, hogy a katasztrófavédelemmel, a tűzvédelemmel és a polgári védelemmel, életmentéssel kapcsolatos ismereteiket tudják megmutatni a diákok. Azt gondolom, hogy a felkészülésük során olyan tudást halmoznak fel a versenyzők, ami a hétköznapi életben kevés embernek adatik meg. Ha pedig egy ember van, aki segíteni tud, az aranyat érhet egy veszélyhelyzetben” – mondta Beke Zoltán ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei polgári védelmi főfelügyelője.

„Nagy öröm, hogy olyan fiatalokkal találkozhatunk, akik ha kell és reméljük, nem sokszor kell, be tudnak avatkozni, ha valaki segítségre szorul. Fontos, hogy már fiatalon megszerzik ezt a tudást és át is tudják adni a környezetükben élőknek. Úgy gondolom a versenyzők az elért eredményükkel példát mutatnak a többi fiatalnak is” – fejtette ki a díjátadón Radnóti Ákos alpolgármester.