Időjárás

32 °C

július 16. | Valter

Deutsch English
Pormentesítés: Szilárd burkolat készült Sáráson
Pormentesítés: Szilárd burkolat készült Sáráson

A sárásiak régi problémája oldódott meg a szilárd burkolatú út átadásával. A helyiek annak ellenére örülnek a beruházásnak, hogy egyelőre csak ideiglenes megoldásról számolhattak be az illetékesek, hiszen ezt a burkolatot a terület csatornázása miatt várhatóan az ősszel felbontják majd.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester figyelmét még a választási kampány alatt hívták fel a sárási lakók az elhaladó autók által felvert porra, ami szinte lakhatatlanná tette a városrészt. „Megígértem, megcsináltuk” – jelentette ki dr. Dézsi Csaba András polgármester a sárási Írisz és Hortenzia utca kereszteződésében, amelyek nemrégiben új, ideiglenes burkolatot kaptak. A tájékoztatón Bárány István önkormányzati képviselő kiemelte, a szilárd burkolat kiépítése egy közel tízéves problémát old meg a városrészben.

„A nagy por a nagy melegben egészségtelen, azért kerestük már most a megoldást, hogy a lakók a nyarat kényelemben és komfortban tölthessék el. A munka természetesen még nem ért véget, folynak a tárgyalások a Pannon-Vízzel a csatornahálózat kiépítéséről. A csatornázást követően kaphatnak végleges burkolatot az utcák” – fejtette ki a polgármester.

A nemrégiben elkészült, közel 900 méteres burkolatra 35 millió forintot költött a város, a kivitelezést pedig a győri útkezelő szervezet végezte el. Prédl Antal intézményvezető a beruházással kapcsolatban kifejtette, hogy a most elkészült utcák felületi zárását csak a nyári időszakban tudták elkészíteni a szakemberek, hiszen ahhoz, hogy a burkolat biztonságos maradjon, nyári melegre volt szükségük. „Ez nem más, mint egy bitumenemulzióba tett zúzalék, amit tömörítettünk és két rétegben raktunk fel, de ahhoz, hogy ez a bitumenben is maradjon, melegre volt szükségünk. Ez csupán egy ideiglenes megoldás, hiszen a csatornázás és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése még előttünk van” – mondta Prédl Antal.

Az utcák felújítása a csatornázási munkálatokkal várhatóan ősszel folytatódhat. A sárásiaknak azonban addig sem kell tovább nyelniük a port, hisz a most elkészült ideiglenes burkolat megfelelően gondoskodik a pormentesítésről.

Forrás: Győrplusz.hu