Időjárás

31 °C

július 16. | Valter

Deutsch English
Programok és koncertek az adyvárosi tóparton
Programok és koncertek az adyvárosi tóparton

Zalatnay Sarolta, Bodrogi Gyula, Opitz Barbi és Kocsis Tibor is fellép szombaton a Szenes Iván Emlékesten, melyet immár 8. alkalommal rendeznek meg az Adyvárosi Családi Nap részeként.

A beharangozó sajtótájékoztatón Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet képviselője és Binhky, az esemény egyik zenei fellépője ismertette a programokat: a tradícióknak megfelelően a Téti Fúvószenekar ébreszti az adyvárosiakat, majd Kovácsovics Fruzsina koncertjével folytatódik a délelőtt. A zenei előadások mellett tíz órától ingyenes foglalkozások tucatjai várják a kicsiket és nagyokat egyaránt: kisvasút, waterball, arcfestés, állatsimogató, ugrálóvárak és számos más program közül válogathatnak a gyermekek.

17 órától a Takáts Tamás Blues Band zenél, majd Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester közös köszöntője után este hét órától kezdődik a Szenes Iván Emlékest.
„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felléphetek ezen a koncerten. Sokat elárul, hogy bár egyértelműen a fiatalabb korosztályhoz tartozom, mégis elkerülhetetlen volt, hogy ismerjem Szenes Iván munkásságát.” – nyilatkozta Binhky, aki a tizenkét éve elhunyt művész által írt „Ha legközelebb látlak” és a „Nem csak a húszéveseké a világ” című dalokat adja majd elő.

„Szenes Iván dalai minden generáció által ismertek és népszerűek. A legtöbbet játszott hazai slágerek az ő nevéhez fűződnek, sőt, nagyon sok dalról nem is tudják az emberek, hogy valójában ő írta őket. Mindenképpen szeretnénk méltón ápolni az emlékét, és nem véletlenül lett róla park elnevezve a körzetemben.” – emelte ki Radnóti Ákos alpolgármester. A két és fél órás koncerten többek között fellép az Apostol együttes, Bodrogi Gyula, Zalatnay Sarolta és Opitz Barbi is.

A részletes programtervet alábbi linken tekinthetik meg:

 

Adyvárosi Családi Nap