Időjárás

31 °C

július 15. | Henrik, Roland

Deutsch English
Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Reptéri út 2. ütem) – TOP-6.1.5-16-GY1-2020-00011
Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Reptéri út 2. ütem) – TOP-6.1.5-16-GY1-2020-00011
A kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
A projekt címe: Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Reptéri út 2. ütem)
A szerződött támogatás összege: 658 967 161 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: Győr ipari területének folyamatos fejlődéséhez kiemelten szükséges a fejlesztési területek közlekedési elérhetőségének biztosítása, a megfelelő közúti-, gyalogos- és kerékpáros kapcsolat kialakítása, integrálása az ipari park és a város meglévő közlekedési hálózatához. A tervezett beruházás célja a gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés megvalósítása.

A Reptéri út burkolata erősen elhasználódott, az útpadkát parkoló tehergépkocsit használják, valamint nem megoldott a gyalogos és kerékpáros közlekedés az útszakaszon. A most elnyert támogatásnak köszönhetően a Reptéri út első felújítási ütemének folytatására nyílik lehetőség mintegy 1.152 méteres szakaszon. Ezzel időben elkülönülten, de egységes koncepcióban kezelve az Önkormányzat egy másik európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében tervezi a Reptéri út mellett futó kerékpárút megépítését, mely a gyalogos forgalom biztonságos biztosítását is megoldja a területen, így biztosítva a más közlekedési módok előnyösebb érvényesülését.

A felújítandó útszakaszon a meglévő 6-6,5 méteres szélességet 7,5 méteres burkolati szélességre bővítik, emellett a kivitelezés során figyelembe veszik a közösségi közlekedés szempontjait is, illetve a teherforgalom számára leállósáv, közterületi parkolási lehetőség is épül. Ezeken kívül a felújított pályatest mellett szikkasztó rendszerű, illetve zárt csapadékvíz elvezetést alakítanak ki.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.04.
A projekt azonosító száma: TOP-6.1.5-16-GY1-2020-00011

 

Átadták a megújult Reptéri utat

 

A Reptéri út, a Martin út és a Hűtőház út közötti 1,152  méteres szakasza újult meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert európai uniós támogatásnak köszönhetően. A „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben” (Reptéri út, 2. ütem) projekt 659 millió forintba került.

A felújított útszakasz ünnepélyes átadása szerdán volt, ahol dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, hogy a rendkívül forgalmas Reptéri út 2,5 éve még borzasztó állapotban volt, de az alpolgármesterekkel, a helyi képviselővel és az országgyűlési képviselőkkel összefogva az út megújulhatott, és mellette kerékpárút is épült. „Ami elkészült, az szépen rendben van, szerintem ez egy jól sikerült projekt” – fogalmazott a polgármester.

Simon Róbert Balázs parlamenti képviselő arról tájékoztatott, hogy a TOP-program keretében több közlekedésfejlesztési beruházás is zajlik városunkban, ilyen az Ipar út, a Szigethy Attila út megújítása, a Tatai úti csomópont és a 81-es főút átalakítása is. „Lesznek hasonló események a következő időszakban is, hiszen a TOP-programból több beruházás is megvalósul” – emelte ki a politikus.

Hajtó Péter, a terület önkormányzati képviselője pedig arról beszélt, Győr, Gyárváros életében nagyon fontos ez a beruházás, az elmúlt két évben látványosan fejlődik a városrész. Ilyen fejlesztés volt többek között az állatkert bővítése, az Ipar út, a Reptéri út megújítása. A képviselő bejelentette, hogy van fedezet a likócsi játszótér felújítására is, így hamarosan nekilátnak a munkálatoknak. „Gyárváros fejlődik, köszönöm mindenkinek a munkáját” – hangsúlyozta a képviselő.

A felújított útszakaszon a 6–6,5 méteres szélesség 7,5 méteres burkolati szélességre bővült. A kivitelezés során az önkormányzat figyelembe vette a közösségi közlekedés szempontjait is, illetve a teherforgalom számára leállósáv, közterületi parkolási lehetőség épült ki. A felújított pályatest mellett megtörtént a szikkasztó rendszerű, illetve zárt csapadékvíz-elvezetés kialakítása.

 


 

2022. július végén kerül sor a Reptéri út Martin út – Hűtőház út közötti – mintegy 1,152  méteres - felújított útszakaszának ünnepélyes átadására, mely beruházás megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében elnyert európai uniós támogatásnak köszönhetően nyílt lehetősége Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának. A felújítandó útszakaszon a meglévő 6-6,5 méteres szélesség 7,5 méteres burkolati szélességre bővült. A kivitelezés során az Önkormányzat figyelembe vette a közösségi közlekedés szempontjait is, illetve a teherforgalom számára leállósáv, közterületi parkolási lehetőség épült ki. A felújított pályatest mellett megtörtént a szikkasztó rendszerű, illetve zárt csapadékvíz elvezetés kialakítása.

Az útfelújítással egységes koncepcióban kezelve az Önkormányzat egy másik európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében építette meg a Reptéri út mellett futó kerékpárutat, mely a gyalogos forgalom biztonságos biztosítását is megoldja a területen, így biztosítva a más közlekedési módok előnyösebb érvényesülését.

 


 

 

Hamarosan zárul a Reptéri út Martin utcától a Hűtőház útig tartó szakaszának felújítása

 

 


 

A tervezett ütemben halad a Reptéri út Martin utcától a Hűtőház útig tartó szakaszának felújítása. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2022 nyarán zárulnak.

A Reptéri úton a közelmúltban a Martin utcától a vasúti kereszteződésekig megtörtént a kötőréteg lefektetése, jelenleg a vasúti kereszteződéstől a Hűtőház utcáig zajlanak az útépítési munkák. Utóbbi szakaszon tervben van a teljes pályaszerkezet cseréje, kétoldalt leállósávok létesülnek. A következő hetekben a Reptéri út említett szakaszán is torlódásra, félpályás útlezárásra lehet számítani.

A tervezett ütemben halad a Reptéri út Martin utcától a Hűtőház útig tartó szakaszának felújítása

 


„Hamarosan indul a Reptéri út Martin utcától a Hűtőház útig tartó szakaszának felújítása. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2022. nyarán zárulnak.”

reptéri út felújítás reptéri út felújítás reptéri út felújítás


 

REPTÉRI ÚT 2. ÜTEM FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATAI

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Reptéri út 2. ütemének felújítási munkálataira.

Győr ipari területének folyamatos fejlődéséhez kiemelten szükséges a fejlesztési területek közlekedési elérhetőségének biztosítása, a megfelelő közúti-, gyalogos- és kerékpáros kapcsolat kialakítása, integrálása az ipari park és a város meglévő közlekedési hálózatához. A Reptéri úti beruházás célja mintegy 1.152 méter hosszú útszakasz felújítása által a gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés megvalósítása. A fejlesztéssel egységes koncepcióban kezelve az Önkormányzat egy másik európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében tervezi a Reptéri út mellett futó kerékpárút megépítését, mely a gyalogos forgalom biztonságos biztosítását is megoldja a területen, így biztosítva más közlekedési módok előnyösebb érvényesülését.

A felújítandó útszakaszon a meglévő 6-6,5 méteres szélességet 7,5 méteres burkolati szélességre bővítik, emellett a kivitelezés során figyelembe veszik a közösségi közlekedés szempontjait is, illetve a teherforgalom számára leállósáv, közterületi parkolási lehetőség épül. Ezeken kívül a felújított pályatest mellett szikkasztó rendszerű, illetve zárt csapadékvíz elvezetést alakítanak ki.

A „Győr, Reptéri út 2. ütem felújítási munkái” című, TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00007 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósul meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata. A támogatás összege: 473.480.245 Ft