Időjárás

24 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Készenlétben a sószsórók
Készenlétben a sószsórók

A Győr-Szol Zrt. ügyeletben lévő állománya a társaság telephelyén készen áll az éjszakai síkosságmentesítési munka elvégzésére.

Amennyiben az időjárási körülmények – a csapadék és hőmérsékleti viszonyok – indokolják, a szolgáltató valamennyi munkagépe valamint a szerződéses alvállalkozók szerdáról csütörtökre virradó éjszaka is folytatják a síkosságmentesítési tevékenységet.

A hidakat, felüljárókat, tömegközlekedési útvonalakat, a forgalmasabb főutakat nagygépekkel, a belvárosi és más városrészek szűkebb utcáit valamint a kerékpárutakat kisebb járművekkel, a buszmegállókat, a hidak, felüljárók járdáit, a gyalogátkelőhelyeket, közterületi lépcsőket, tereket kézi erővel takarítják.

Az esti-éjszakai órákban lehullott csapadék lefagyásának megelőzése azt a célt szolgálja, hogy reggeli fogalom megindulásakor a város legforgalmasabb útjai biztonságosan járhatóak legyenek.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

Győr, 2021. február 10.

Korábban:

A kedden napközben esett csapadék éjszakai lefagyásának megelőzése érdekében a Győr-Szol Zrt. ügyeletben lévő állománya az esti órákban megkezdte az úgynevezett alásózási munka elvégzését. A társaság saját állománya gépi és kézi erővel jelenleg is takarítja az utakat és a járdákat.

A meteorológiai előrejelzések szerint éjjel fagypont alatti hőmérséklet volt várható, így a hajnali lefagyások megelőzése érdekében a szolgáltató valamennyi saját munkagépével kivonult az utakra, és síkosságmentesítő anyagot juttat a burkolatra. A beavatkozás a társaság munkatervének megfelelően elsősorban a hidakat és a felüljárókat, a tömegközlekedési útvonalakat, valamint a forgalmas főutakat érinti, de a kerékpárutakat, tereket, járdákat is takarítják a munkagépek.

A síkosságmentesítési munka jelenleg is tart, és mindaddig folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.
Ha az időjárási körülmények szükségessé teszik, a szolgáltató teljes járműállománya mellett a szerződött alvállalkozók is bekapcsolódnak a munkába, hogy a reggeli fogalom megindulásakor a város legforgalmasabb útjai biztonságosan járhatóak legyenek.

Fontos tudnivaló, hogy a számozott főutak síkosságmentesítése a városon belül is az Állami Közútkezelő feladata. Így például a közútkezelő gépei végeznek munkát az 1-es főút (bizonyos szakaszon Szent István út) teljes vonalán, a Baross-hídon, a Bácsai úton, a 81-es (bizonyos szakaszon Fehérvári út) úton, 82-es (bizonyos szakaszon Szent Imre út) úton és a Ménfőcsanak és Gyirmót között futó 83-as úton.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

Győr, 2021. február 9.