Időjárás

30 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Suzuki motor a kézműves hajókba
Suzuki motor a kézműves hajókba

Partnerségre lépett a Magyar Suzuki Marine üzletága a győri Duna Hajókkal. Az együttműködés eredményeként a saját fejlesztésű, a Magyar Formatervezési Díjon is elismert Duna 6.1 Cabin kompakt hajómodell a jövőben nemcsak elektromos, hanem benzines, Suzuki külmotorral felszerelt változatban is elérhető lesz. A két cég közös bemutatóterme Győrben az Ikrényi úton nyitott meg. Az új márkakereskedés és szerviz hiánypótló a megyeszékhelyen.

 

Megugrott az érdeklődés a hajózás iránt

 

A Magyar Suzuki Marine üzletágának értékesítési adataiból jól látni, hogy a magyar és európai piacokon is jelentősen megnövekedett a hajómotorok, alkatrészek és kiegészítők iránti kereslet. Manapság már nemcsak hajómotorokat, hanem kormánykereket, különböző műszereket és navigációt is értékesít a hazai üzletág.

 

A Duna Hajók – amely 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás -, is érzékeli, hogy ügyfélköre egyre határozottabb elképzelésekkel keresi meg őket. Az extra kivitelű, TOP felsőkategóriás, kézműves hajók felújítása mellett olyan saját fejlesztésű magyar hajó megépítése felé is nyitottak, amely folyó és álló vizeken, hazai és nemzetközi piacokon egyaránt megállja a helyét. 2020-ban mutatták be elektromos hajtásrendszerrel a Duna 6.1 Cabin hajómodellt. A hajó kézzel gyártott teakfa fedélzetével, belső bútorzatával felkeltette a design szakma érdeklődését is. 2020-ban bekerült a legrangosabb hazai designdíj, a Magyar Formatervezési Díj kiállított művei közé termék kategóriában. Az ügyfelek igényeit figyelembe véve a jövőben azonban nemcsak elektromos, hanem a Suzuki Marine üzletágának jóvoltából benzines, külmotoros változatban is elérhető lesz.

 

Nagyobb belső tér marad külmotor alkalmazásával

 

„Bebizonyosodott, hogy a Duna 6.1 esetében a külmotoros változat a jó választás a hajó konstrukció és a nagy belső nyitott tér fenntartása miatt. Azért a Suzukit kerestük meg az együttműködés lehetőségével, mert a két cégnek azonos a hitvallása: termékeinknél a hagyományok tisztelete mellett az esztétikai igény és az innovatív gondolkodás is megjelenik a legmagasabb minőség elérésével” – fogalmazott Győrffy Péter, a Duna Hajók ügyvezető igazgatója.

Felismerve a növekvő igényeket és a térségben tapasztalható hiányt, közösen hajós bemutatótermet, márkakereskedést, illetve szervizt nyitottak az Ikrényi úton.

„A vásárló a tervezéstől a készre szerelt hajómodellig minden lépést egy helyen intézhet, amely végén egy egyedi, kézzel készített vízi járművet kap a térség piacvezető hajómotorjával és egyéb kiegészítőkkel felszerelve. Úgy gondoljuk, az együttműködés nemcsak a két cégnek jelentős mérföldkő. A képviselettel el tudjuk érni Győr-Moson-Sopron megye és a térség széles körű kiszolgálását” – tette hozzá Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. kereskedelemért és értékesítésért felelős operatív igazgatója.

 

Van víz, jöhetnek a hajósok

Dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere a megnyitón elmondta, hogy személyesen is megtapasztalta a Duna Hajók tulajdonosának és munkatársainak precizitását és szakmai hozzáértését, hisz a saját antik bútorait is ebben a műhelyben restaurálták szakszerűen. A polgármester hozzátette, a jövőben felerősödhet a hajózás iránti érdeklődés a városban.

„Annyira közel van a városunkhoz a folyó, hogy egyenesen keresztül is folyik rajta. A legnagyobb gond az volt az elmúlt években, hogy át lehetett rajta gyalogolni, mert olyan kevés víz volt a mederben. Nemrégiben azonban Gönyűnél megépült a torkolati vízmű, aminek segítségével újra hajózható állapotba került a Mosoni Duna. Nekünk most az lesz a feladatunk, hogy megteremtsük a biztonságos vízi közlekedés feltételeit, kialakítsunk kikötőket és megfelelő színvonalú infrastruktúrát, ami fellendítheti a hajós turizmust.” – fejtette ki a szalonavatón.